SALE tot wel 30% korting


Seiler piano

Seiler piano

Seiler is een Duits pianomerk dat al bestaat sinds 1849. De oorsprong van Seiler is in Polen, waar de eerste fabriek werd opgericht door Eduard Seiler. Nadat de broer van Eduard (Johannes Seiler) het bedrijf had overgenomen in 1879 groeide het bedrijf uit tot de grootste pianofabrikant van Oost-Duitsland.

Aan het eind van de tweede wereldoorlog is het bedrijf verhuist naar Kopenhagen waarna het in 1961 terecht kwam in het Duitse Kitzingen. Twee jaar later nam Seiler het merk Zeitter & Winkelmann over. Dit merk was gevestigd in Braunschweig, waar tegenwoordig nog altijd piano's van de merken Grotrian Steinweg en Steinway & Sons geproduceerd worden. Seiler heeft nog vele piano's onder de naam Zeitter & Winkelmann gemaakt. In de periode die volgde was Seiler vooral gericht op innovatie. Enkele technische innovaties van Seiler zijn het DuoVox-systeem en de Showmaster.

Seiler piano

Samick neemt Seiler over

Na een lange geschiedenis kwam Seiler in 2008 in financiële problemen, dit kwam door de kleiner wordende afzetmarkt voor hoog-segment piano’s en de groeiende concurrentie uit Azië Om die reden werd het bedrijf overgenomen door het Zuid-Koreaanse Samick. De piano’s met de naam Seiler worden nog steeds geproduceerd in het Duitse Kizingen.

Voor Samick was de overname interessant omdat ze zo steviger in de Europese markt konden komen. Samick gaat verder met de topserie Seiler SE en heeft tien jaar geleden twee nieuwe series toegevoegd: Eduard Seiler en Johannes Seiler. Deze series, die vernoemt zijn naar de oprichters, zijn twee laagsegment pianolijnen. De meeste Seiler piano's worden nog steeds met de hand gemaakt.

Tweedehands Seiler piano

Bij Oostendorp Muziek is een wisselend aanbod aan tweedehands Seiler piano’s te vinden. Op het moment van schrijven hebben wij een tweedehands Seiler Primus 122 in de showroom staan. Welk type Seiler piano er ook staat, het staat vrijwel altijd garant voor kwaliteit en vele jaren speelplezier. Bent u benieuwd naar het huidige aanbod tweedehands Seiler piano's? Bekijk via onderstaande button alle tweedehands piano's!

Tweedehands Seiler piano

Gerelateerde teksten:

Bösendorfer piano

Fazer piano

Fazioli piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg