Muzikale MeiMaand Voordeel tot wel 30% korting


Steinway piano

Steinway vleugel

Steinway & Sons is een Duits-Amerikaanse piano- en vleugel fabrikant, die al stamt uit 1853. Steinway staat bekend om de hoge kwaliteit en innovaties in de pianowereld. Op dit moment produceert Steinway zeven verschillende vleugels: D-274, C-227, B-211, A-188, O-180, M-170 en S-155. Daarnaast heeft Steinway nog de zelfspelende Steinway Spirio. De instrumenten worden gebouwd in New York en Hamburg.

Geschiedenis Steinway vleugels

In 1850 emigreerde Heinrich Steinweg van Duitsland naar de Verenigde Staten, waar hij in 1853 Steinway & Sons oprichtte. In 1835 had hij in Duitsland al het huidige Grotrian Steinweg opgericht, waar zijn zoon mee verder ging. Waar Steinway tegenwoordig circa 2.500 instrumenten per jaar produceert, werden de instrumenten de eerste dertig jaar één voor één gemaakt.

In de ruim 150 jaar dat het bedrijf bestaat heeft het al vele technische ontwikkelingen toegepast en zijn er 139 patenten aan hun vernieuwingen verleend. 

Van 1996 tot 2013 stond Steinway & Sons op de New York Stock Exchange, waar het met de afkorting LVB verwees naar Ludwig van Beethoven. In 2013 is Steinway overgenomen door investeerder Kohlberg & Co, die ruim 300 miljoen neerlegde voor het bedrijf.

Steinway vleugel prijs

De kosten van een Steinway vleugel verschillen erg. De kosten van een Steinway vleugel liggen wel boven het gemiddelde, aangezien de vleugels van een erg hoge kwaliteit zijn. Er zijn enkele Duitse pianobouwers met vergelijkbare prijzen, maar zeker van de tweedehands Steinway vleugels verschilt de prijs erg. Dit hangt ondere af van het bouwjaar en de staat van het instrument.

Tweedehands Steinway and Sons vleugels

De vleugels van Steinway staan bekend om de goede kwaliteit, het merk streeft ernaar om de best mogelijke vleugels te produceren. Bij Oostendorp Muziek is een wisselend aanbod aan tweedehands Steinway vleugels te vinden. Al deze vleugels zijn grondig nagelopen en staan weer garant voor decennia aan speelplezier. Wilt u weten wat het huidige aanbod aan tweedehands Steinway vleugels is? Bekijk via onderstaande button het aanbod!

Bekijk tweedehands steinway vleugel

Gerelateerde teksten:

Bechstein vleugel

Blüthner vleugel

Bösendorfer vleugel

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg