Yamaha digitale piano

Yamaha Arius

De Yamaha Arius-YDP serie is één van de verschillende series digitale piano’s die Yamaha produceert. Speerpunt van deze serie Yamaha piano’s is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Verder zijn de belangrijkste kenmerken het realistische klavier en het goede geluid. De instrumenten uit deze serie behoren tot de beste digitale piano's in deze prijsklasse.

Bekijk Yamaha Arius digitale piano's

INSTAPSERIE MET VELE MOGELIJKHEDEN

Een Arius YDP beschikt niet alleen over piano geluiden, maar ook over een reeks aan andere geluiden. U kunt onder andere kiezen uit verschillende orgels, elektrische piano’s en een klavecimbel. Verder zijn alle modellen in deze serie voorzien van een polyfonie van maar liefst 192 toetsen, hierdoor heeft u nooit meer last van wegvallende klanken. Verder heeft u met een Yamaha YDP de mogelijkheid om twee tracks opnemen.

Verschil tussen de modellen

Binnen deze serie zijn er twee verschillende soorten modellen, aan de ene kant de Yamaha Arius YDP-S34 en YDP-S54, daar tegenover de Yamaha Arius YDP-144 en YDP-164. Het verschil hiertussen is het design. De S34 en S54 zijn uiterst compact en hebben een eigentijds design. De YDP-144 en de YDP-164 hebben een meer klassieke uitstraling. 

Yamaha Arius YDP-164

De YDP-164 en de S54 zijn de wat duurdere modellen uit de Arius-serie, deze hebben dezelfde specificaties, maar wel verschillende designs. Dit is hetzelfde met de YDP-144 en de S34, de goedkopere modellen in de Arius-serie. Ook deze twee modellen hebben dezelfde specificaties alleen in een ander jasje. Alle modellen hebben een hoogwaardige Yamaha CFX-sample aan boord, deze is speciaal opnieuw gesampled voor de lancering van de nieuwe Yamaha Arius-YDP serie.

Het grootste verschil tussen de topmodellen en de wat mindere modellen zit in het klavier en in het speakersysteem. De speakers van de instapmodellen hebben eenvoudigweg minder vermogen. Het verschil in klavier is wat ingewikkelder. De YDP-164 en S54 zijn voorzien van een GH3-klavier, de YDP-144 en S34 zijn voorzien van een GHS-klavier.

 

GH3 klavier vs. GHS klavier

Beide klaviertypes zijn Graded Hammer, dat betekent dat de aanslag van een akoestische piano wordt nagebootst. De toetsen zijn aanslaggevoelig waardoor u nuance in uw spel kunt aanbrengen. Ook gaat de aanslag van de lage tonen zwaarder dan bij hoge tonen, net als bij een akoestische piano. Dit verschil in zwaarte wordt bij een akoestische piano veroorzaakt door het feit dat de hamer die een lage toon aanslaat groter is dan die een hoge snaar aanraakt. Dit omdat de snaren van lagere tonen langer zijn, en er dus meer kracht nodig is om deze in beweging te brengen. Dit is op een vergelijkbare manier aanwezig bij zowel een GHS als een GH3-klavier. 

Een gewogen klavier is voor een beginnende pianist cruciaal om de juiste speeltechniek aan te leren. Juist het verschil in weerstand bij lage en hoge tonen en de aanslaggevoeligheid zorgen ervoor dat een pianist expressief kan spelen, een goede techniek is daarvoor vereist. De klavieren hebben echter ook enkele belangrijke verschillen.

 

Yamaha Arius YDP-S54Een van de belangrijkste verschillen tussen een GH3 en een GHS-klavier is dat de toetsen van een GH3-klavier realistischer en meer authentiek aanvoelen. De witte toetsen zijn namelijk voorzien van een synthetisch ivoren toplaag en de zwarte toetsen zijn gemaakt van synthetisch ebbenhout. Dit is vergelijkbaar met een echte, akoestische piano. De toetsen van een GHS-klavier hebben alleen een matte afwerking die niet voorzien is van synthetisch ivoor of ebbenhout, hierdoor voelen deze toetsen minder realistisch aan. Een ander belangrijker verschil is dat bij de toetsen van een GH3-klavier snellere repetitie van de toetsen mogelijk is, hierdoor kunt u beter moeilijkere stukken spelen op een GH3-klavier. Deze snellere repetitie is mogelijk gemaakt door geavanceerde sensoren die in het klavier zijn verwerkt.

Digitale voordelen

Een digitale piano heeft verschillende voordelen ten opzichte van een akoestische piano. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om met koptelefoon te spelen. Speel wanneer u wilt zonder iemand tot last te zijn! Een ander voordeel van een digitale piano is dat het geluid ervan veel minder doordreunt dan bij een akoestische piano. 

Ook bij de Arius-YDP serie kunt u gebruik maken van de Smart Pianist app van Yamaha. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Met deze app brengt u uw beleving van muziek naar een nieuw niveau. Via de app kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om te worden begeleid door een eigen band. Ook kunt u verschillende instellingen aanpassen, zoals de toonhoogte en andere factoren die van invloed zijn op de klank van uw piano.

YAMAHA, DIGITAAL BEGRIP

Het merk Yamaha heeft een lange geschiedenis in de muziekwereld, in 1889 werd het bedrijf opgericht door Torakusu Yamaha.

Begin jaren ‘80 begon Yamaha met de productie van digitale piano’s. De eerste YDP werd in 1995 geïntroduceerd. Yamaha probeerde de akoestische beleving in een compact, digitaal instrument te verwerken. Decennia later is deze serie uitgegroeid tot een van de bekendste series van Yamaha. De instrumenten in deze serie behoren tot de beste instapmodellen. Wanneer u op zoek bent naar een meer geavanceerd model met meer opties kunt u een kijkje nemen bij de Yamaha Clavinova serie.

 

 
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Page tags :

Digitale Piano
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg