SALE tot wel 30% korting


Yamaha piano

Yamaha piano

Voor een Yamaha piano bent u bij Oostendorp aan het juiste adres. Als grootste pianowinkel van Nederland hebben wij in onze webshop en showroom een uitgebreid assortiment Yamaha akoestische en digitale piano's. Yamaha heeft een breed assortiment aan piano’s, van instapmodellen voor beginners tot concertvleugels. De piano’s van Yamaha hebben een rijke geschiedenis en verschillende eigenschappen. Bekijk ons ruime assortiment of kom naar onze showrooms en vraag onze adviseurs om advies.

Bekijk Yamaha piano's

Waarom kiest u voor een Yamaha piano?

Het aanbod van Yamaha is heel divers. Van digitaal tot akoestisch, van een beginnerspiano tot high-end concertvleugels. Waarom zijn de piano’s van Yamaha zo populair? Onze adviseurs geven u het antwoord.

  • Goede kwaliteit: Yamaha levert piano’s van hoge kwaliteit. Ze staan bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. De tweedehands piano’s van Yamaha zijn kwalitatief zeer goed.
  • Mooie klank: Yamaha piano’s hebben een heldere, rijke klank die geschikt is voor verschillende muziekgenres. De piano’s zijn daarom geschikt voor zowel de thuisomgeving als voor professionele optredens.
  • Innovatie: Yamaha is een pionier in het integreren van de nieuwste technologieën in hun piano's. Denk hierbij aan digitale piano’s, maar ook aan silent piano-technologieën. Met een silent piano speel je akoestisch en kun je tegelijkertijd gebruikmaken van een koptelefoon.
  • Wereldwijde erkenning: De piano’s worden gebruikt door zowel studenten als professionele muzikanten. Onze adviseurs hebben dan ook alle vertrouwen in de kwaliteit en waarde van het instrument.

Bent u benieuwd welke Yamaha piano voor u het beste geschikt is? Kom naar een van onze showrooms en ontvang passend advies van onze experts.

Onderhoud van een akoestische Yamaha piano

De akoestische piano’s van Yamaha staan bekend om hun duurzaamheid, wat een belangrijk kenmerk is voor een langetermijninvestering. De piano’s worden gebouwd met hoogwaardige materialen en ongekend vakmanschap, dit draagt bij aan de levensduur van de piano. Om de kwaliteit van de piano te bewaren, moet u eens per jaar de pianostemmen en de vochtigheid en temperatuurschommelingen in de gaten houden.

.

Geschiedenis van de Yamaha Akoestische piano

Yamaha is één van de bekendste en grootste pianomerken van de wereld.Het eerste instrument dat werd geproduceerd was echter geen piano. De oprichter van Yamaha, Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij besloot er zelf een te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis.

Tien jaar later, rond 1900 werd de eerste staande akoestische piano geproduceerd. In de jaren '20 werd Yamaha, mede door vooruitstrevende productietechnieken, een doorslaand succes. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar. Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten.

De groei na de oorlog

De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Pas in 1947 kon de pianoproductie weer voortgezet worden. Vanaf 1960 begon Yamaha met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei hard gegaan. De instrumenten van Yamaha sloegen zeer goed aan in Amerika.

Vanaf 1950 begon de ontwikkeling die uiteindelijk leidde tot de digitale piano met het eerste digitale orgel. Vanaf 1970 begonnen de stage piano's, keyboards en digitale piano's al te lijken op hoe we ze nu kennen. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 akoestische piano’s en vleugels per jaar.

De populariteit van Yamaha

Bijna iedere pianist is wel bekend met de naam Yamaha. Vele muziekscholen en conservatoria maken gebruik van de akoestische piano’s van Yamaha. Waarom is dit merk zo geliefd? Kort gezegd: vanwege de kwaliteit en de klank. Zelfs de tweedehands piano's van Yamaha zijn in een uitstekende staat te verkrijgen, wat het een duurzame piano maakt. De klank spreekt vele pianisten en toetsenisten aan, van beginner tot professional.

Een Yamaha piano is simpelweg een hele goede aanschaf die vele jaren meegaat en prachtig zal blijven klinken. De veelzijdigheid maakt de Yamaha piano niet alleen geschikt voor muziekscholen en conservatoria, maar ook voor gezinnen. Daarnaast blijft Yamaha ook innoveren om steeds betere piano's te maken en nieuwe piano’s op de markt te zetten die nog meer kunnen of nog mooier zijn.

De opties om een piano te huren

Weet u niet zeker of u een digitale, silent of akoestische piano wilt, of welke piano bij u past? Ook voor het huren van een Yamaha-instrument kunt u terecht bij Oostendorp Muziek. U kunt bij ons Yamaha piano's voor langere termijn huren voor bij u thuis, of een piano huren voor een dag, bijvoorbeeld voor evenementen zoals bruiloften en partijen. Het huren voor langere termijn is een goede manier om erachter te komen of de hobby pianospelen bij u of uw kinderen aanslaat. Ook is het een prettige manier om eerst een piano te leren kennen en te kijken of het bij u past. Wilt u meer informatie over het huren van piano’s, bekijk dan ons aanbod.

De verschillende soorten akoestische piano’s van Yamaha

We begrijpen heel goed dat de vele soorten piano's van Yamaha overweldigend kunnen zijn. Waar begint u met uw zoektocht? Momenteel heeft Yamaha zes verschillende series voor akoestische piano's. Elke serie heeft zijn eigen specificaties. We leggen de belangrijkste specificaties voor u hieronder uit.

Yamaha B serie

Een piano voor beginners is de B-serie. Hieronder vallen de Yamaha B1, Yamaha B2 en de Yamaha B3. De B-serie is ontwikkeld als studiepiano en is het meest budgetvriendelijk van alle pianoseries van Yamaha.

Yamaha P serie

Van de B-serie gaan we over naar de P-serie. De P121 en P116 behoren tot de middenmoot. Bij het ontwerpen van deze piano's is er vooral gekeken naar het Europese design. Deze piano's worden over het algemeen beschouwd als betaalbaar.

Yamaha U1 & U3

De beroemde Yamaha U1 en U3 staan al jaren bekend om hun duurzaamheid en harmonische klankkracht. In vele muziekscholen en huiskamers kunt u een U1 of U3 vinden. Yamaha stelt hoge eisen aan de U-piano’s voor elegantie en uitmuntendheid en maakt zelfs gebruik van aangepaste technieken uit de vleugelbouw.

Yamaha YUS serie

De volgende stap in de ladder van Yamaha is de YUS-serie. Hier worden nog hogere eisen gesteld. Deze piano's worden met hoogwaardige materialen gebouwd en leveren een rijk, maar delicaat gebalanceerd geluid.

Yamaha SE serie

Met de SE pianoserie bent u definitief in het hogere segment van de Yamaha piano's aangeland. De Yamaha SE122 en SE132 zijn ontworpen als een unieke samensmelting van traditionele Europese pianobouw en vernieuwende Japanse pianobouw. Het resultaat is een verbluffend mooie, karaktervolle akoestische piano.

Yamaha Su serie

Als laatste heeft Yamaha de uitzonderlijke SU-series uitgebracht. Deze superieure piano’s worden handgemaakt door de beste vakmannen met grote aandacht voor elk detail. De individuele aandacht en het gebruik van eersteklas materialen geven de Yamaha SU piano’s een klankenpalet en resonantie die u nauwelijks tegen zult komen in staande akoestische piano’s.

Bekijk hier yamaha piano's

De hybride piano’s van Yamaha

Hybride piano's zijn piano's waarbij elementen van digitaal en traditioneel akoestisch worden gecombineerd. U heeft dan het beste van twee werelden. Onze adviseurs hebben de verschillende hybride piano's voor u op een rijtje gezet.

Silent piano

Een silent piano van Yamaha combineert de voordelen van digitaal pianospelen met de akoestische klank van Yamaha. Een silent piano bevat een systeem dat bij inschakeling verhindert dat de hamertjes de snaren aanslaan en tegelijkertijd de bewegingen van de pianotoetsen registreert en omzet in een digitaal pianogeluid. Dit geluid kan alleen u horen over uw hoofdtelefoon zonder dat uw omgeving er ook maar iets van merkt. Zo kunt u op ieder moment genieten van uw Yamaha akoestische piano. Een silent-systeem kunt op verschillende piano’s toepassen, zoals in de B3.

Transacoustic piano

De revolutionaire TransAcoustic piano bevat naast een silent systeem ook een uniek speakersysteem waarmee u kunt pianospelen op ieder volume. Het digitale pianogeluid wat door het silent systeem wordt gegenereerd wordt dan niet via een hoofdtelefoon of reguliere speakers uitgebracht, maar via de zangbodem van de piano zelf. Door de digitale audiosignalen direct aan de zangbodem over te dragen verandert de piano in een luidspreker op een zeer natuurlijke manier. Zo kunt u het volume van de piano aanpassen, maar zal de piano toch authentiek klinken.

Daarnaast geeft deze hybride Yamaha piano u ook de mogelijkheid om uw muziek te verbreden met 20 digitale klanken zoals strijkers en e-piano’s naast de CFX vleugel en Bösendorfer Imperial. U kunt dan zelfs de originele akoestische klank combineren met digitale strijkers. Verscheidene piano’s en vleugels zijn verkrijgbaar als TransAcoustic piano, zoals de U1.

Een zelfspelende piano

Een laatste hybride Yamaha piano is het disklavier. Een zelfspelende piano brengt pianomuziek ten gehore op een unieke manier: de piano speelt niet gewoonweg een digitale opname af, maar speelt daadwerkelijk het muziekstuk door de hamertjes tegen de snaren te laten slaan. Het is alsof er een onzichtbare professionele pianist uw piano bespeelt. Een disklavier brengt een bijzondere sfeer met zich mee voor uw woonkamer, restaurant, hotel, winkel of bedrijf. De nieuwste disklavier piano’s kunnen zelfs uw pianospel opnemen en repliceren.

Digitale piano’s van Yamaha

Natuurlijk heeft de technologie van Yamaha niet stilgestaan en domineren zij ook de digitale markt. Van keyboards en stagepiano's tot echte digitale piano’s, bij Oostendorp Muziek zult u zeker slagen in het vinden van uw instrument

Tweedehands piano’s

De hoge duurzaamheid van Yamaha piano’s zorgt voor een groot aanbod in tweedehands exemplaren. Deze zijn niet altijd afkomstig uit de bovengenoemde huidige series, maar ook uit oudere series die zijn stopgezet of uit piano’s die niet in Europa maar in andere regio’s zijn uitgebracht. Piano’s uit de YU-serie zien wij bijvoorbeeld geregeld, deze zijn gebaseerd op de U1 en U3, maar gemaakt met nog betere materialen. Elke tweedehands piano wordt in onze werkplaats nagelopen door onze vakkundige pianotechnici. Zij weten precies wat er aan een piano moet gebeuren om deze weer in optimale staat te krijgen zodat de piano met regulier stemmen weer jaren mee kan en prachtig klinkt.

Vraag om advies

We hopen dat u meer inzicht heeft gekregen in het merk Yamaha en net zo enthousiast bent geworden voor dit populaire merk als wij. Voor gericht advies kunt u eenvoudig een afspraak inplannen met een van onze adviseurs. We zien u graag terug in onze showroom.

Plan hier een gratis afspraak

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Waarom een Yamaha piano kopen?

Een akoestische piano Yamaha staat voor:

  • Kwaliteit
  • Heldere klank
  • Degelijke bouw
  • Lange levensduur
  • Lichte speelaard

Yamaha nieuwe piano's

Voor een nieuwe Yamaha piano kunt u uitstekend bij Oostendorp Muziek terecht. U kunt denken aan de bovengenoemde B-serie en SE-series. Bekijk de piano's online of bezoek onze showroom in Wezep om ze te beluisteren en te bespelen. 

Yamaha tweedehands piano's

Bij Oostendorp Muziek vindt u een ruime keus aan tweedehands Yamaha piano's. Met enige regelmaat wisselt deze voorraad en hebben wij weer andere piano's ter beschikking. Over het algemeen vindt u in ieder geval de meeste bekende modellen: de Yamaha U1(H), Yamaha U3(H) en Yamaha YUS. 

 

Gerelateerde teksten:

Yamaha U1 piano

Yamaha U3 piano

Zimmermann piano

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg