page-loader-icon
Yamaha piano


Onze akoestische Yamaha piano's

U wilt een piano kopen en u bent op zoek naar een nieuwe of tweedehandse Yamaha akoestische piano? Dan bent u bij Oostendorp Muziek aan het juiste adres. Als grootste pianowinkel van Nederland hebben wij in onze webshop en showroom een uitgebreid assortiment Yamaha piano's. Voordat u tot koop overgaat, vertellen wij u graag eerst iets meer over de geschiedenis en eigenschappen van de Yamaha piano.

Geschiedenis Yamaha piano's

Yamaha is één van de meest bekende pianomerken. Yamaha bouwt op professionele wijze instrumenten van studiepiano's tot grote concertvleugels. Het eerste instrument dat werd geproduceerd was echter geen piano. De oprichter van Yamaha, Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis.

Rond 1900 werd de eerste piano geproduceerd en door de jaren '20 werd Yamaha, mede door de vooruitstrevende productietechnieken, een doorslaand succes. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Assortiment Yamaha akoestische piano's

Vind hieronder een greep uit ons assortiment in onze webshop. Bezoek onze winkel in Wezep om deze instrumenten zelf te bespelen!

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Waarom een Yamaha piano kopen?

Een Yamaha akoestische piano staat voor:

  • kwaliteit
  • heldere klank
  • degelijke bouw
  • lange levensduur
  • lichte speelaard

Bekendste akoestische modellen

De bekendste modellen van Yamaha zijn de Yamaha U1 en zijn grotere broer de U3. Beide piano's behoren tot de meest verkochte piano's ter wereld. Deze kwalitatief goede piano's zijn niet meer weg te denken uit muziekscholen en conservatoria. Ook als studiepiano in de huiskamer zijn deze instrumenten uitermate geschikt.

Yamaha B-serie

De Yamaha B-serie staat voor betaalbare piano’s van goede kwaliteit. Dit is mogelijk omdat de productiekosten laag worden gehouden door de productie in Indonesië te doen i.p.v. in Japan. Het ontwerp van de Yamaha B-piano is gemaakt in Japan en qua materialen is er absoluut niet bezuinigd op kwaliteit. Dit wordt nog wel eens ten onrechte gepropageerd door bedrijven die enkel tweedehands Yamaha piano’s verkopen. Yamaha heeft dit strategisch slim gedaan om te concurreren tegen de tweedehands markt en met succes.

Bij Oostendorp vindt u zowel nieuwe als gebruikte Yamaha piano’s. Op deze manier krijgt u bij ons een objectief advies zodat u zelf de keuze kunt maken wat u de mooiste piano vindt.

Hoe hoger de piano hoe mooier het geluid. Het is dus wel zo dat een B3 beduidend mooier klinkt dan een B1 piano. Voor veel Nederlanders is de Yamaha B piano een uitkomst wegens de hoge schoothoogte. Dat wil zeggen dat ook de langere persoon makkelijk met zijn knieën onder de piano komt. Gemiddeld is deze hoogte zo’n 62cm, maar bij de B serie een ruime 67cm.

Ook het mechaniek is door Yamaha zelf geproduceerd en ook hier is niet op bezuinigd. Het mechaniek speelt soepel zoals men van Yamaha gewend is. De klank is kristalhelder en is in perfecte balans met de soepele speelaard. Bij ons in de showroom kunt u bepalen of de Yamaha klank bij u past.

Yamaha nieuwe piano's

Voor een nieuwe Yamaha piano kunt u uitstekend bij Muziekcentrum Oostendorp terecht. U kunt denken aan de B-serie en SE-series. Bekijk de piano's online of bezoek onze showroom in Wezep om ze te beluisteren en te bespelen. 

Yamaha tweedehands piano's

Bij Oostendorp Muziek vindt u een ruime keus aan tweedehands Yamaha piano's. Met enige regelmaat wisselt deze voorraad en hebben wij weer andere piano's ter beschikking. Over het algemeen vindt u in ieder geval de meeste bekende modellen: de Yamaha U1(H), Yamaha U3(H) en Yamaha YUS. 

Bekijk de nieuwe Yamaha piano's

Bekijk de tweedehands Yamaha piano's

Page tags :

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg