Orgel

Van klassieke tot populaire orgels

Orgels zijn er in vele soorten. Van het eeuwenoude klassieke kerkorgels tot het moderne populaire orgel, dat zijn opmars had in de jaren ’70 van de twintigste eeuw.

Sample-techniek

De orgels die tegenwoordig worden verkocht zijn allemaal digitaal gesampled. Vroegere orgels waren allemaal electronisch. Begin jaren ’90 kwamen de eerste digitale orgels op de markt. Voordeel van een digitaal orgel is dat deze veel beter klinkt door de sample-techniek die wordt toegepast. Ook is hij veel minder storingsgevoelig. De analoge orgels, die nog wel op de markt zijn, vertonen veel vaker dan digitale orgels, mankementen, zoals rotte solderingen of condensators die het niet meer doen. Een analoog orgel kopen is nog wel verantwoord, mits het orgel van top tot teen is nagekeken en schoongemaakt. Koop een occasion orgel altijd met garantie.

In 2014 is onze vernieuwde orgelafdeling heropend:

Klassieke orgels

Het klassieke orgel noemt men ook wel de koning van de toetsinstrumenten. Dit is niet voor niks. Qua omvang is een groot kerkorgel imposant, om over de klank maar te zwijgen. Helaas is het niet mogelijk om een groot kerkorgel in huis te hebben staan. Gelukkig zijn er tegenwoordig digitaal gesampelde instrumenten die het geluid van een echt orgel benaderen. Zo is het voor elke organist mogelijk om in het comfort van uw eigen huis een kerkorgelklank te realiseren.

Topmerken orgels

Oostendorp Muziek is dealer van de topmerken Content en Johannus. Dit zijn topmerken omdat de kwaliteit van deze orgels ongeëvenaard is. Orgels zijn er in vele soorten en maten. We hebben kleine orgels met één klavier maar ook grote orgels met drie klavieren en pedaal.

Deskundigheid op orgelgebied

Een beginnende organist kan bij ons een passend instrument vinden, maar ook de gevorderde organist zal zich thuis voelen op onze orgelafdeling. Onze deskundige verkoopadviseurs helpen u graag een orgel te vinden dat bij uw wensen past. Naast een ruime collectie nieuwe instrumenten kunt u bij ons ook kiezen voor een tweedehands orgel. Tweedehands orgels worden voordat ze opgesteld worden in de showroom helemaal nagekeken door onze kundige technische dienst. Daarom krijgt u bij ons een jaar garantie op een tweedehands orgel.

Daarom koopt u bij Oostendorp

  1. Scherpe prijs en hoge kwaliteit;
  2. Uitgebreide productkennis;
  3. Organisten als verkoopspecialisten;
  4. Zeer ruim assortiment;
  5. Jarenlange ervaring (sinds 1977);
  6. Service én onderhoud (eigen technische dienst);
  7. Persoonlijk advies op maat.

Kom naar Wezep en ervaar zelf de jarenlange ervaring en service van Oostendorp Muziek. 

Populaire orgels

Door de opgekomen keyboardmarkt worden populaire orgels niet veel meer gemaakt. Maar als occasion zijn ze nog genoeg te koop: mooie orgels met ritmebegeleiding. Oostendorp verkoopt merken als Technics, Hammond, Yamaha, enzovoort. Bekijk hier onze populaire orgels.

Hammond

De onvervalste klank van een Hammond orgel is tot op heden nog erg populair. Niet alleen de huiskamermodellen maar ook de modellen voor op het podium. Dit merk staat niet stil qua ontwikkelingen. Steeds weer weet de fabrikant iets nieuws op de markt te brengen, zoals de Hammond XK-3c. Oostendorp is officieel Hammond dealer.Orgel

Bij Oostendorp Muziek bent u dus aan het juiste adres voor een orgel. Van klassiek tot populair, van klein naar groot, nieuwe en tweedehands, we hebben alles staan. Ons deskundige personeel helpt u met alle plezier een orgel te vinden dat aansluit bij uw specifieke wensen.

Lees meer

Orgelspecialist

Wilbert Potjes

Ik maak graag kennis met u

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 19-36 van 42

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Categorie
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 19-36 van 42

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren op