U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Yamaha B2E PWH messing piano (wit hoogglans)

De Yamaha B2E is het tweede model van de B-serie van Yamaha. Deze pianolijn bestaat uit modellen die tot de instapmodellen van Yamaha gerekend kunnen worden. Betrouwbaarheid en kwaliteit vormen daarbij de uitvalsbasis van waaruit gewerkt wordt aan andere modellen.

Lees verder >
€ 6.153,00
€ 5.910,00
Beschikbare Varianten
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

De Yamaha B2E is het tweede model van de B-serie van Yamaha. Deze pianolijn bestaat uit modellen die tot de instapmodellen van Yamaha gerekend kunnen worden. Betrouwbaarheid en kwaliteit vormen daarbij de uitvalsbasis van waaruit gewerkt wordt aan andere modellen. De B2E is het tweede model van de B-serie, wat inhoudt dat de kast met een hoogte van 113 cm de B1 van 109 cm achter zich laat. Achter de modelnaam B2 is een E toegevoegd. Dat slaat op de massieve zangbodem die vervaardigd is van duurzaam sparrenhout. Nieuw aan de B2E zijn ook de wielen die in kwaliteit zijn verbeterd.

Cantabile

De hoogte van de piano en de massieve zangbodem van de B2E zorgen voor een prachtige klank. Door de hoogte kunnen de snaren in een piano worden verlengd. Deze langere snaren in combinatie met de massieve zangbodem zorgt voor een rijkere klank en een piano waarop ‘cantabile’, een Italiaanse uitdrukking voor zangerig, uitstekend van toepassing zou kunnen zijn. De mechaniek van de Yamaha B2E wordt geproduceerd door Yamaha zelf. Omdat de machines met uiterste precisie te werk gaan, winnen de Yamaha piano’s enorm als het aankomt op betrouwbaarheid. Een garantie voor een betrouwbare klank en een piano die lang meegaat.

Klassiek meubel

Het meubel van de Yamaha B2E is als ronduit klassiek te bestempelen. De wit hoogglans uitvoering in combinatie met de pedalen en scharnieren in een messing uitvoering, geven de piano echt een tijdloos klassiek maar ook fris uiterlijk. Het klavier van de Yamaha B2E is voorzien van houten toetsen. De besnaring van de B-serie bestaat uit een eigengemaakte basbesnaring en een staalbesnaring van Japanse topkwaliteit. De besnaring van de B-serie is overigens hetzelfde als in de hoog aangeschreven U-serie. Voor de prijs van de B2E hebt u dus al een piano in bezit van geweldig kwaliteit.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 194,0 kg
Diepte 53,2 cm
Breedte 150,0 cm
Hoogte 113,5 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur wit hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 67,5 cm
Beslag messing
Artikelcode P039743