U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Yamaha B3E PEC chroom piano (zwart hoogglans)

De Yamaha B3E is de hoogste piano uit de B-serie van Yamaha. Met haar 121 cm hoogte is ze wat betreft klank de mooiste van de serie. De toegevoegde E in de naam staat voor de massief sparrenhouten zangbodem die de B3E bevat ter bevordering van de klankkwaliteit. De B3 is niet alleen een ideale studiepiano, maar zelfs een piano voor het leven.

Lees verder >
€ 7.077,00
€ 6.790,00
Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 80,00 per maand
Beschikbare Varianten
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires
beleef
Yamaha B3E PEC chroom piano (zwart hoogglans)
Bekijk de video

Meer Informatie

De Yamaha B3E is de hoogste piano uit de B-serie van Yamaha. Met haar 121 cm hoogte is ze wat betreft klank de mooiste van de serie. De toegevoegde E in de naam staat voor de massief sparrenhouten zangbodem die de B3E bevat ter bevordering van de klankkwaliteit. De B3 is niet alleen een ideale studiepiano, maar zelfs een piano voor het leven.

Grote zangbodem

Door de langere bassnaren en door een groter oppervlakte aan zangbodem wordt de mooiere klank ook nog eens beter versterkt. Langere snaren zorgen namelijk voor minder inharmoniciteit (vervorming). Daarnaast functioneert de zangbodem als de versterker van de piano; hoe groter deze is, hoe dieper en voller de klank is die gecreëerd wordt.

Prachtig meubel

De B3E heeft een mooi strak maar toch klassiek ogend meubel. De moderne combinatie van een zwarte hoogglans afwerking met het chroom beslag maken deze piano niet te statig, maar ook zeker niet te bescheiden en een mooie aanwinst voor uw woonkamer. 

Mechaniek uit eigen productie

Yamaha is een van de weinige pianoproducenten die bijna de gehele productie van zijn piano's in eigen beheer heeft. Ook het mechaniek maakt Yamaha zelf, alle 5500 onderdelen worden in eigen huis geproduceerd met speciaal ontwikkelde machines. Hierdoor heeft Yamaha de totale controle over de productie en kunnen de mechanieken met bijzonder veel nauwkeurigheid geproduceerd worden.

Door het zorgvuldig geproduceerde mechaniek speelt en klinkt de Yamaha B3E piano buitengewoon gelijkmatig. Bij een gelijkmatige klank kunt u zelf bepalen hoe uw muziekspel gaat klinken. Het is als een blank pianodoek dat nog een klankbeschildering mist.

Yamaha B-serie

De B-serie piano's zijn speciaal ontwikkeld voor pianostudenten en de pianist met een kleiner budget. Deze compacte piano's zijn van Yamaha-kwaliteit, maar hebben toch een vriendelijke prijs. Naast de B3E biedt deze serie u ook de B1 en B2 met een hoogte van respectievelijk 109 cm 113 cm. Beide piano's hebben een karakter vergelijkbaar met de B3, maar hebben een iets minder massief geluid dankzij de compactheid van het instrument. De B-serie presenteert drie studiepiano's van bijzondere prijs-kwaliteitverhoudingen.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 237,0 kg
Diepte 61,0 cm
Breedte 152,0 cm
Hoogte 121,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 67,3 cm
Beslag chroom
Artikelcode P042755