Wat doet een zelfspelende piano?

Een zelfspelende piano is een piano die digitaal opgeslagen muziek produceert, zonder de aanwezigheid van een pianist. De toetsen die de pianist zou aanslaan, worden nu door een  motortje aangestuurd. Dit heeft als resultaat dat de toetsen daadwerkelijk bewegen, als het ware zelf spelen.

Een piano met een verhaal

Wie houdt er niet van een goed verhaal? En dit verhaal begint overzees in Amerika aan het eind van de 19e eeuw. Hier ontwikkelde een uitvinder bij de naam Edwin Scott Votey in zijn eigen huis een instrument dat de wereld nog niet had gezien. Hij nam een aantal bestaande mechanismen en wist ze zo samen te laten werken dat ‘s werelds eerste zelfspelende piano-apparaat was ontstaan! 

De pianola was een echt statussymbool en ook de ontwikkeling ervan was in beweging. In de loop der jaren gebeurt er veel en begin 20e eeuw is daar in Duitsland de zelfspelende piano die muziek reproduceert. Oftewel, muziek die eerst op het apparaat gespeeld is, onthoudt de piano om het later zelf te kunnen spelen.

Met de komst van radio’s en grammofonen verdween de behoefte aan een zelfspelend instrument. Maar waar staat de zelfspelende piano nu?

Waarom een zelfspelende piano kopen?

Ja, waar staan wij in het verhaal dat al ruim een eeuw oud is? Met een nieuw design en doorontwikkelde techniek is de zelfspelende piano uit de as herrezen en heeft hij opnieuw betekenis gekregen. De zelfspelende piano is in feite van grote meerwaarde in uw hotel of restaurant. Waarom?

Omdat u nu altijd - ook zonder pianist - live muziek aan uw gasten aanbiedt, zoals achtergrondmuziek. Sfeer creëren en een beleving aanbieden is wat live muziek als de beste kan. En daar draagt de zelfspelende piano enorm aan bij. 

Naast achtergrondmuziek kunt u ook denken aan muzikale uitvoeringen en andere evenementen waarbij voor een zelfspelende piano een mooie rol is weggelegd. U kunt bestaande muziek afspelen, en ook muziek die een pianist eerder op de piano heeft opgenomen. Daarnaast is een zelfspelende piano een bespeelbare piano, dus een pianist kan zich nog steeds helemaal uitleven.

Een zelfspelende piano kopen

Denkt u erover na zo'n mooi instrument als de zelfspelende piano te kopen? Onze verkopers zijn erg vakkundig. Zij informeren u graag.

Zelfspelende piano's

Wilt u uw gasten altijd kunnen trakteren op live muziek? Amuseren, entertainen, sfeer creëren? Dan is een zelfspelende piano ideaal. Lees meer over wat een zelfspelende piano is, over de rijke geschiedenis van dit instrument en over welke voordelen een deze piano voor u heeft.

Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.
Filteren op