Nieuwe showroom Hilversum: nu geopend!

Roland FP30X review

Roland FP30X Review

De Roland FP30 is één van de meest populaire digitale piano’s van de afgelopen jaren. Volgens Roland zijn er wereldwijd meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In 2021 heeft het instrument een grote update gekregen wat gepaard gaat met een nieuwe naam: de Roland FP-30X. Hieronder is te lezen wat er allemaal veranderd is aan de FP-30 vergeleken met de FP-30X.

De Roland FP-30X kost op dit moment ongeveer €675,- en is verkrijgbaar in het zwart en wit. Maar is deze digitale piano de aankoop waard? Lees op deze pagina onze review!

Roland FP-30 review: wat is er veranderd?

In 2016 kwam de Roland FP-30 op de markt en vanaf begin 2021 is deze vervangen voor de FP-30X. Wat de verbeteringen zijn? Het instrument heeft Bluetooth gekregen, beschikt over meer sounds en een hogere polyfonie. Verder is het nu mogelijk om op te nemen als .WAV bestand en beschikt het instrument over L/MONO, R Line output. Erg handig voor optredende artiesten!

Review FP-30X: specificaties

De Roland FP-30X heeft zoals verwacht mag worden 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. Het kleine laagje ivoor aan de buitenkant van de toetsen zorgt ervoor dat de toetsen extra comfortabel voelen. De piano beschikt over 56 verschillende klanken, waarvan 12 piano klanken en 20 elektrische piano sounds. De polyfonie van de FP-30X is verhoogd naar 256, wat inhoudt dat het instrument 256 klanken tegelijk kan laten horen.

De FP-30X heeft veel aansluitmogelijkheden, namelijk 2 pedalen, L/Mono R output en Bluetooth.

Roland FP-30X review: het geluid

Voor het geluid is allereerst de toongenerator van belang, in dit geval is dat de SuperNATURAL engine. Deze krachtige engine zorgt voor een erg realistische sound. Het instrument heeft twee speakers met een vermogen van 11 Watt, u kunt natuurlijk ook een koptelefoon aansluiten op het instrument. 

Bent u benieuwd hoe het instrument klinkt? Bekijk hieronder de sounddemo of kom langs in de winkel!

Conclusie: Review FP-30X

De Roland FP30X is een erg geschikt voor de beginnende en gemiddelde pianospeler. Voor deze prijsklasse heeft de piano veel te bieden. Bent u op zoek naar nog meer mogelijkheden? De Roland FP-60X heeft in plaats van de 56 klanken van de FP-30 meer dan 350 klanken!

AANKOOPTIP: OP MAAT GEMAAKTE STANDAARD VOOR FP-30X

Wij hebben als enige pianowinkel een op maat gemaakte standaard voor de Roland FP-30X. Naast dat de standaard extra stevigheid geeft aan uw stagepiano maakt het ook nog eens van uw digitale piano een mooi klassiek meubel! Bekijk de piano en de pianostandaard hieronder. TIP: bestel de standaard als voordeelbundel bij de FP-30X en profiteer van meer dan 30% korting!

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg