Ontvang tot wel 30% korting op verschillende producten tijdens de voorjaarsactie!


Roland HP704 vs HP702

Roland HP-702 vs HP-704

Roland is één van de meest populaire merken als het aankomt op digitale piano’s. In dit artikel gaan twee home piano's uit dezelfde serie vergeleken worden: de HP-702 en de HP-704. De Roland HP-702 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. De Roland HP-704 is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.Maar wat zijn de verdere verschillen tussen de twee piano’s? Lees het op deze pagina!


Roland HP-702 vs. 704: De overeenkomsten

Van de buitenkant lijken de instrumenten veel op elkaar, wel is de HP-704 iets hoger. Van binnen lijken de instrumenten nog veel meer op elkaar, zo hebben beide instrumenten 324 verschillende sounds. Ook de polyfonie is hetzelfde, namelijk 384. De klanken worden ook opgewekt door dezelfde toongenerator: de SuperNATURAL Piano Modeling engine. De aansluitingen van de piano’s komen overeen en allebei de instrumenten bieden de mogelijkheid verbinding te maken via Bluetooth.

Roland HP-702 vs. HP-704: De verschillen

Om te beginnen is het klavier van de HP-704 van een hogere kwaliteit. Dat PHA-50 klavier heeft dankzij een duurzame samensmelting van houten en kunststof de vertrouwde touch van een akoestische piano. Dat de HP-704 iets hoger is heeft ook een reden, er zitten namelijk meer speakers in. Het speakersysteem heet Acoustic Projection en bestaat uit 2x25 Watt + 2x5 Watt speakers. Dit zorgt voor een prachtige geluidservaring. De HP-702 beschikt enkel over 2 speakers van 14 Watt. 

Conclusie: Roland HP702 vs HP704

Op veel aspecten zijn de piano’s identiek, beide instrumenten beschikken over dezelfde mogelijkheden. De Roland HP-704 doet er ten opzichte van de Roland HP-702 nog een schepje bovenop en komt met de speakers en het klavier nóg dichter bij het gevoel van een akoestische piano. Bent u benieuwd hoe deze instrumenten in het echt klinken? Kom langs in onze showroom en ervaar de instrumenten zelf!

Gratis winkelafspraak plannen

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg