Sale tot 30% korting


Roland RD2000 vs Yamaha CP88

Roland RD-2000 vs Yamaha CP-88

Roland en Yamaha zijn twee van de meest toonaangevende merken als het aankomt op digitale piano’s. In dit artikel gaan twee stagepiano’s vergeleken worden: de RD-2000 en de Yamaha CP88. Beide piano’s zijn complete podium instrumenten met enorm uitgebreide mogelijkheden. Maar welke van deze twee piano’s is de beste keuze voor u? Lees het op deze pagina!


CP-88 vs. RD-2000: De overeenkomsten

Van de buitenkant zijn er veel overeenkomsten te zien, de instrumenten hebben namelijk ongeveer dezelfde afmetingen. Wel weegt het instrument van Roland met 21 kilo zo’n 3 kilo meer dan de Yamaha. Beide instrumenten beschikken over een 88 toetsen tellend klavier dat gewogen graded hammer is. Verder is de polyfonie van de instrumenten gelijk, namelijk 128. Beide instrumenten hebben vele knoppen en parameters om tijdens het spelen het geluid aan te passen.

RD-2000 vs. CP-88: De verschillen

Een groot verschil is te vinden in het aantal klanken van de instrumenten. Waar de CP-88 57 verschillende sounds heeft, beschikt de RD-2000 over maar liefst 1100 verschillende klanken. Deze worden opgewekt door twee verschillende hoogwaardige Roland sound engines. Verder biedt de Roland RD-2000 een naadloze integratie met uw DAW-software, via de USB/MIDI interface is het eenvoudig mogelijk deze toe te wijzen aan zones en per kanaal te mixen.

Conclusie: Yamaha CP-88 vs. Roland RD-2000

Geen van deze piano’s is een verkeerde keuze, beide instrumenten zijn namelijk van hoogwaardige kwaliteit met veel mogelijkheden. Als het aankomt op het aantal sounds en software mogelijkheden heeft de Roland RD-2000 nog meer te bieden. Maar ook de Yamaha CP-88 is een zeer compleet podiuminstrument. Benieuwd hoe de piano’s in het echt klinken? Kom langs in de showroom en ervaar de instrumenten zelf!

Plan hier een gratis afspraak

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg