Welkom in Pianoland

Een digitale vleugel combineert het beste van twee werelden: het prachtige design van een vleugel en de voordelen van digitale piano’s. Ons assortiment bestaat uit verschillende digitale merkvleugels. Zo hebben wij vleugels van Yamaha, Kawai en Roland, maar ook van ons eigen merk, de Digital Classic. Iedere producent heeft zijn eigen kenmerken. Het klankkarakter en de aanslag verschillen per vleugel. Welke vleugel u het mooist en best vindt is grotendeels een kwestie van smaak en beleving. De ene pianist houdt van een warme romantische klank, waar de andere pianist een heldere en minder wollige klank prefereert.

De voordelen van een elektrische vleugel

De techniek achter digitale piano’s is tegenwoordig al zo geavanceerd dat het pianogeluid zeer natuurlijk klinkt. Het zal misschien nooit helemaal zoals een akoestische piano klinken, maar zeker niet minder mooi. Digitaal heeft wel een heleboel andere voordelen. Zo is een digitale vleugel een stuk lichter en daardoor gemakkelijker te verhuizen. Ook heeft u het voordeel dat u met een hoofdtelefoon kunt spelen, en dus altijd kunt spelen, ook tot laat in de avond. Daarnaast hebben digitale vleugels vaak ook extra mogelijkheden aan boord, zoals een metronoom en extra geluiden, denk bijvoorbeeld aan vintage e-piano’s of een strijkorkest. Ten slotte is een digitale vleugel ook vrijwel onderhoudsvrij, digitale piano’s hoeven namelijk niet gestemd te worden.

Het geluid van een digitale vleugel

Een digitale vleugel is overigens niet zomaar een digitale piano in een mooi meubel. Door de vleugelkast ontstaat namelijk een realistische en natuurlijke klankweergave, omdat de klankkast ook resoneert en daarmee invloed heeft op het geluid, net als bij een akoestische vleugel. Vaak heeft een elektrische vleugel dus een natuurlijker geluid dan een gewone digitale piano.

Digitale vleugels

Een digitale vleugel combineert het beste van twee werelden: het prachtige design van een vleugel en de voordelen van digitale piano’s. Ons assortiment bestaat uit verschillende digitale merkvleugels. Zo hebben wij vleugels van Yamaha, Kawai en Roland, maar ook van ons eigen merk, de Digital Classic. Iedere producent heeft zijn eigen kenmerken.

Lees meer

Specialisten

Henk & Martijn

Neem contact op

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 22

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-18 van 22

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren