Wat is een zelfspelende vleugel?

De term ‘zelfspelende vleugel’ geeft een duidelijke definitie: de vleugel speelt uit zichzelf en heeft dus geen pianist nodig. De muziek is digitaal opgeslagen en via een motortje worden de toetsen aangestuurd. Die bewegen dan ook echt.

De rijke historie van de zelfspelende vleugel

Het fenomeen van de zelfspelende vleugel heeft een geschiedenis die ruim een eeuw teruggaat. Eind 19e eeuw was er aan de overkant van de oceaan een man die in zijn eigen huis een uitvinding deed. Deze man die ging bij de naam Edwin Scott Votey nam bestaande mechanismen en bracht deze samen tot een samenwerkend geheel: ‘s werelds eerste zelfspelende piano-apparaat!

Dit instrument staat bekend als de pianola en was een statussymbool. De ontwikkelingen zaten niet stil en begin 20e eeuw was er in Duitsland de eerste reproducerende zelfspelende piano ontstaan. Muziek die eerst wordt gespeeld op de piano wordt opgenomen en op een later moment afgespeeld. Een eigenschap die de hedendaagse zelfspelende vleugel nog steeds heeft.

Weer later verdween de behoefte aan een zelfspelend instrument met de komst van de radio en grammofonen. Maar waar in de tijd staan we nu? De zelfspelende vleugel heeft weer ongekende voordelen en is nu beschikbaar voor u en uw gasten!

Waarom zou u een zelfspelende vleugel kopen? 

Met een strak design en doorontwikkelde techniek staan we voor een geheel nieuwe zelfspelende vleugel. Een vleugel die van grote toegevoegde waarde is voor uw hotel of restaurant. Op elk moment van de dag kunt u uw gasten live muziek aanbieden en zo een geweldige ambiance creëren. In de vorm van achtergrondmuziek of juist in optredens en tijdens evenementen.

Tijdens zulke gelegenheden kunt u bestaande muziek afspelen. Ook kan er muziek afgespeeld worden die al eerder door uw musicus is opgenomen. Daarnaast is een zelfspelende vleugel een bespeelbare vleugel. Eentje waarop bijvoorbeeld ook quatre-mains gespeeld kan worden. 

Een zelfspelende vleugel kopen 

U bent van harte welkom om de zelfspelende vleugels te komen bekijken, beluisteren en bespelen. Laat u informeren door onze vakkundige verkopers, zij helpen u graag. Zelfspelende vleugels

Wilt u uw gasten bedienen van een onvergetelijke muzikale belevenis? Of voorzien van kalme achtergrondmuziek? Dan is een zelfspelende vleugel een uitstekende keuze! Met haar chique uitstraling en fabuleuze klanken steelt dit instrument en zijn muziek de harten van uw gasten.

Lees meer

Specialisten

Henk & Martijn

Neem contact op

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Yamaha D GB1 K ENST PE messing vleugel
  Yamaha D GB1 K ENST PE messing vleugel
  € 28.462,00
  Op voorraad
  Staat opgesteld in de showroom
  Bekijk Meer
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Filteren op