NU: Zomervoordeel weken | Tot wel 30% korting


Yamaha B3E PE messing piano (zwart hoogglans)

De Yamaha B3E heeft een heldere en levendige klank die sprankelt zoals u van Yamaha gewend bent. Het eigen ontwikkelde mechaniek van de Yamaha piano’s is daarnaast buitengewoon egaal verdeeld. Uw toucher kunt u met dit mechaniek erg goed ontwikkelen, en maakt de piano’s tot geweldige studie- en speelinstrumenten.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 7.360,00
€ 6.490,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Ja, opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Andere uitvoering Thuisbezorging

Meer informatie

Het is mogelijk om dit instrument eerst te huren vanaf € 90,00 per maand
Beschikbare Varianten
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires

Meer Informatie

De Yamaha B3E maakt onderdeel uit van de B-serie van Yamaha. Met de B1 en de B2 onder zich mag de B3 zich de grootste en hoogste piano noemen uit de B-serie. Deze pianolijn behoort tot de instapmodellen van Yamaha. De B3E is te vergelijken met de Yamaha U1, waarvan de kast, het frame en de kam overeenkomen. In de U-serie is een betrouwbare soort staalsnaren gebruikt van Japanse fabricage. De bassnaren daarentegen zijn ontwikkeld door Yamaha zelf. Ten behoeve van de stemvastheid van het instrument, zijn de stemblokken vervaardigd van gelaagd esdoornhout. Dat vormt een sterke basis voor de zogenaamde stempennen die voorzien zijn van schroefdraad. Een optimale stemstabiliteit is het resultaat!

Sprankelende Pianoklank

Door haar hoogte van 121 cm is ook de klank van de B3 veruit de beste in vergelijking met de andere twee piano’s uit de B-serie. Langere bassnaren en een grote zangbodem bevorderen de klank van de piano. Om de inharmoniciteit, ook wel vervorming genoemd, tegen te gaan zijn langere snaren ideaal. Omdat dit model over een massieve zangbodem beschikt van het langzaam groeiende sparrenhout, is aan de modelnaam een ‘E’ toegevoegd. De resonantie krijgt door de massieve zangbodem meer ruimte, wat de diepte van uw pianoklank vergroot. Bovendien zorgt de constructie van de achterkant die met vijf steunbalken verbonden is met de zangbodem voor een betere overbrenging van de klank.

Klassiek en strak in één

Het strakke meubel is gestoeld op de klassieke piano meubels. De B3E is daardoor niet te statig maar ook niet teveel op de achtergrond. Met het messing beslag krijgt de Yamaha B3E een ietwat modernere uitstraling. De eigen ontwikkelde mechaniek van de Yamaha piano’s is buitengewoon egaal verdeeld. Uw toucher kunt u met dit mechaniek erg goed ontwikkelen, en maakt de piano’s tot geweldige studie- en speelinstrumenten. We ontvangen u graag met een kop koffie in onze showroom!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Huurbedrag p/mnd € 90,00
Opgesteld in Hilversum nee
Gewicht 237,0 kg
Diepte 61,0 cm
Breedte 152,0 cm
Hoogte 121,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in Wezep ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 67,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P039680