Muzikale MeiMaand Voordeel tot wel 30% korting


Yamaha GB1 K SG2 PE messing silent vleugel

De Yamaha GB1 silent vleugel is de kleinste telg uit Yamaha’s productlijn en wordt ook wel een “babyvleugel” genoemd. Met een lengte van 151 cm is het echt een compacte vleugel, waardoor hij zeer geschikt is voor een kleinere woonkamer of studio.

Lees verder >
Uitverkocht
Yamaha GB1 K SG2 PE messing silent vleugel is niet meer leverbaar. Bekijk hieronder de opvolger van dit product. Lees meer >
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Niet opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

Meer informatie

Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

Ook wanneer u geen zeeën van ruimte heeft, kan een vleugel een goede optie zijn. Dat bewijst deze GB1 Silent vleugel van Yamaha. Het is de kleinste telg uit Yamaha’s productlijn en wordt ook wel een “babyvleugel” genoemd. Met een lengte van 151 cm is het echt een compacte vleugel, waardoor hij zeer geschikt is voor een kleinere woonkamer of studio.

Echt Yamaha

Bij het bespelen wordt duidelijk dat de GB1 vleugel sterk is afgeleid van Yamaha’s beroemde C-serie (denk aan bijvoorbeeld de C3). De vleugel heeft een volle klank en de bassen hebben ruim voldoende draagkracht om het heldere middengebied en de sprankelende discant te ondersteunen. Hiermee is de signatuur van Yamaha gezet.

Origineel silent systeem

Wat de GB1 extra aantrekkelijk maakt, is het vanuit de fabriek geïntegreerde Silent systeem. Dit maakt het mogelijk om in de vroege of late uurtjes muziek te maken, zonder dat uw omstanders het horen. U hoort als enige het vleugelgeluid door middel van een hoofdtelefoon. Doordat het systeem reeds in de fabriek is ingebouwd, kunt genieten originele Yamaha samples, waaronder een prachtige CFX vleugel; de top concertvleugel van Yamaha.

U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze showroom, waar de Yamaha GB1 SG2 speelklaar staat opgesteld.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Gewicht 267,0 kg
Diepte 151,0 cm
Breedte 146,0 cm
Hoogte 99,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in Wezep nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Beslag messing
Artikelcode P006340