Roland GO piano vs Yamaha NP-32

Yamaha NP-32 vs Roland GO Piano

Yamaha en Roland zijn al jarenlang topmerken als het aankomt op toetsinstrumenten. In het lage segment digitale piano’s heeft Yamaha onder andere de Piaggero-serie, bestaande uit de NP-12 en NP-32. Daartegenover heeft Roland de GO-serie bestaat uit de GO-61 en GO-88.

De Yamaha NP-32 is in zowel zwart als wit verkrijgbaar en kost ongeveer €300, -. De Roland GO:Piano 88 is enkel beschikbaar in het zwart en is ongeveer €50 duurder. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze instrumenten? Lees het op deze pagina!

De overeenkomsten: NP-32 vs Roland GO-88

Het eerste dat opvalt is dat beide instrumenten geen gewogen toetsen hebben. Dit houdt in dat de lagere toetsen niet zwaarder zijn dan de hogere toetsen, wat bij een echte piano wel zo is. Het instrument van Yamaha heeft 76 toetsen en de Roland 88, bij beide instrumenten zijn de toetsen wel aanslaggevoelig.

Het uiterlijk van de instrumenten is redelijk hetzelfde, maar de Roland weegt natuurlijk dankzij de 12 toetsen extra iets meer en is iets langer.

De verschillen: Roland GO piano vs Yamaha NP-32

Er zit een groot verschil in het aantal mogelijkheden van de piano’s. Zo heeft de Yamaha maar 10 verschillende sounds, waar de Roland GO er maarliefst 40 heeft. Ook heeft het instrument van Roland de mogelijkheid om met Bluetooth verbinding te maken, dit heeft de Yamaha niet. Ook heeft de Roland GO-piano een hogere polyfonie, namelijk 128 tegen 64. De Roland kan dus meer verschillende klanken laten horen dan het instrument van Yamaha.

Maar de Yamaha NP-32 heeft ook punten waarop het beter presteert. Zo hebben de speakers meer vermogen, 2x6 Watt tegenover de 2x2,5 Watt van de Roland GO-88.

Conclusie: Roland GO piano vs Yamaha NP-32

Dan het belangrijkste: welk instrument is de beste keuze? Kijkend naar de specificaties lijkt de Roland GO-88 piano de beste optie. Het grotere aantal mogelijkheden is een voordeel ten opzichte van de Yamaha NP-32.

Wilt u goed leren pianospelen? Dan is het wellicht verstandig om beide piano’s niet te kiezen. Het is namelijk belangrijk dat een piano 88 aanslaggevoelige en gewogen toetsen heeft, beide instrumenten beschikken niet over gewogen toetsen. Het alternatief in de prijsklasse kan de Amadeus Stage 1 zijn, die wel over de drie eigenschappen beschikt. Wilt advies welk instrument het beste bij u past? Maak dan hier een winkelafspraak met één van onze adviseurs!

Winkelafspraak

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg