Yamaha P121 M SH PWHC chroom silent piano

Deze prachtige Yamaha P121 M SH brengt twee unieke werelden bij elkaar. Een akoestische piano van geweldige kwaliteit, uitgerust met een handig silent systeem van grote klasse. Hierdoor kunt u blijven spelen tot in de late uurtjes, zonder iemand tot last te zijn.

Lees verder >
Uitverkocht
Beschikbare Varianten
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Meer Informatie

Deze prachtige Yamaha P121 M SH brengt twee unieke werelden bij elkaar. Een akoestische piano van geweldige kwaliteit, uitgerust met een handig silent systeem van grote klasse. Hierdoor kunt u blijven spelen tot in de late uurtjes, zonder iemand tot last te zijn.

Niet zomaar een silent piano

Van een piano in dit prijssegment mag men verwachten dat er een Silent systeem van dezelfde klasse aan boord is. Yamaha stelt hierin zeker niet teleur met het nieuwe SH Silent systeem, dat de nieuwste CFX vleugelsample bevat. Daarnaast beschikt dit Silent systeem over maximale polyfonie van 256 tonen, sensoren die contactloos het pianospel aflezen en een ‘continuous detection’ demper sensor, waardoor ook de meest technische pedaaltechnieken tot hun recht komen. Verder bevat het SH Silent systeem in totaal 18 extra klanken plus een complete MIDI geluidsbank, waardoor men via de USB aansluiting complete muziekproducties kan creëren op de computer of tablet.

Silent en akoestisch, perfect in balans

Yamaha en Kawai piano’s leveren als enige fabrikanten silentsystemen die vanuit de fabriek in zijn gebouwd. De piano is helemaal berekend op het optimale gebruik van het silent systeem, zonder dat dit ten koste gaat van het akoestische gedeelte van de piano.

Ruime klank

Deze Yamaha heeft een prachtige, ruime klank dankzij de ruime kast die perfect in verhouding is met de zangbodem. Deze piano is ontworpen in Europa op basis van de eisen die Europeanen stellen aan een piano. De snaren zijn van Duitse makelij en de masieve resonantiebodem is gemaakt van Duitse sparren. De resonantiebodem is eigenlijk de versterker van het geluid van de snaren, het is van belang dat deze van goede kwaliteit is. Samen zorgen deze kwaliteitsmaterialen voor een geweldige klank, die u niet snel zult vergeten.

U bent van harte welkom voor een bezoek aan onze showroom, waar de Yamaha P121 M SH speelklaar staat opgesteld. Bij ons beleeft u muziek!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 234,0 kg
Diepte 61,5 cm
Breedte 153,5 cm
Hoogte 120,5 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur wit hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 65,5 cm
Beslag chroom
Artikelcode P041974