Herfstactie: ontvang €500 extra herfstvoordeel op alle Sebastian Steinwald piano's en vleugels!


Yamaha P121 vs P125

Yamaha P-121 vs. P-125

Yamaha is één van de meest populaire merken als het aankomt op digitale en akoestische piano’s. In dit artikel gaan twee piano’s uit de P-serie vergeleken worden, namelijk de P-121 en de P-125. De P-serie bestaat uit vier stagepiano’s, dit zijn lichtgewicht piano’s die gemakkelijk te verplaatsen zijn. De Yamaha P-121 is verkrijgbaar in het zwart en wit. De Yamaha P-125 is in dezelfde kleuren verkrijgbaar, maar is iets duurder. Wat is verder het verschil tussen deze instrumenten? U leest het op deze pagina!


De overeenkomsten: P-125 vs. P-121

De instrumenten hebben ontzettend veel overeenkomsten, zo hebben beide instrumenten 24 verschillende klanken en een polyfonie van 192. Ook de speakers zijn exact hetzelfde, met een vermogen van 2x7 Watt. De klanken worden opgewekt door de Pure CF Sound Engine. Bij allebei de instrumenten is het mogelijk om 2 hoofdtelefoons aan te sluiten.

Het verschil: Yamaha P-121 vs. P-125

Tussen de twee piano’s is eigenlijk maar één verschil: het aantal toetsen. Waar de Yamaha P-125 net als de klassieke piano 88 toetsen heeft, heeft de P-121 er ‘maar’ 73. Dit maakt de piano ook iets compacter: het instrument is 20 centimeter minder breed en weegt 2 kilo minder.

Conclusie: P-121 vs. P-125 Yamaha

Er zijn maar weinig verschillen tussen de twee piano’s. Heeft u weinig ruimte en bent u opzoek naar een compacte piano? Dan is de Yamaha P-121 de beste keuze. Ook is de P-121 een goede optie om te besparen wanneer u niet alle 88 toetsen gebruikt. Is dit beide niet het geval? Dan is de Yamaha P-125 ongetwijfeld de beste keuze, met het klassieke 88 toetsen tellende klavier. Benieuwd hoe de instrumenten er in het echt uitzien en klinken? Maak via onderstaande button een afspraak voor in de winkel!

Plan hier een showroomafspraak


Kooptip: Op maat gemaakte standaard voor P-125!

Profiteer tijdelijk van de aanbieding van een op maat gemaakte extra stevige pianostandaard voor de Yamaha P-125, inclusief een pedaalbalk voor een extra mooie afwerking en extra stabiliteit! Alleen verkrijgbaar bij Oostendorp Muziek. 

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg