YAMAHA P45 VS ES110 KAWAI

Kawai ES110 vs Yamaha P45

Kawai en Yamaha zijn twee bekende Japanse producten van akoestische en digitale piano’s. De twee piano’s die in dit artikel vergeleken gaan worden zijn echte stagepiano’s. Dat houdt in dat het compacte piano’s zijn met een lichtgewicht, ideaal om mee op te treden dus!

De Kawai ES-110 is verkrijgbaar in het zwart en wit, het instrument kost ongeveer €579,-. De Yamaha P-45 is er enkel in het zwart en is iets goedkoper dan de ES-110, namelijk €472,-. Maar welk van deze twee instrumenten is voor u eigenlijk de beste keuze? U leest het op deze pagina!


Yamaha P-45 vs Kawai ES-110: de overeenkomsten

Allereerst de overeenkomsten tussen de twee piano’s, de instrumenten beschikken over het belangrijkste aan een digitale piano: 88 Gewogen Graded Hammer en aanslaggevoelige toetsen. Dit is essentieel om het speelgevoel van een akoestische piano na te bootsen. De speakers van de instrumenten hebben ongeveer hetzelfde vermogen, 2x6 Watt van de P-45 tegenover 2x7 Watt van de ES-110.

Verder zitten er ook weinig verschillen tussen het uiterlijk van de piano’s. De afmetingen zijn ongeveer hetzelfde en beide instrumenten wegen 12 kilo.

ES-110 vs. P-45: De verschillen

Dan het belangrijkste, wat zijn naast het prijskaartje nog meer verschillen tussen de piano’s? Om te beginnen heeft de ES-110 meer verschillende sounds aanboord, 19 (8 Piano) tegenover 10 (2 piano) van de P-45. De polyfonie van de ES-110 is ook hoger, de ES-110 kan namelijk 192 klanken tegelijk laten horen, bij de P-45 is dit slechts 64.

Bij het instrument van Yamaha worden klanken gegenereerd door middel van AWM stereosampling, bij de Kawai is dit Harmonic Imaging. Welke beter is? Ervaar het zelf in onze showroom!

Bij het aantal mogelijkheden zit ook een verschil, zo kan er bij de ES-110 een extra hoofdtelefoon aangesloten worden en verbinding gemaakt worden via Bluetooth. Zo kunt u dus meespelen met uw favoriete hits vanaf uw telefoon.

P-45 vs. ES-110: Welke piano is de beste keuze?

Alleen kijkend naar de specificaties lijkt de Kawai ES-110 een beter instrument. Meer mogelijkheden, meer klanken, een hogere polyfonie en iets betere speakers. Maar ook de Yamaha P-45 is een uitstekende piano om op te leren pianospelen. Bent u benieuwd hoe de instrumenten klinken in het echt? Kom langs in onze winkel en krijg deskundig advies van onze medewerkers!

Winkelafspraak plannen

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg