U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Yamaha p45 vs. Roland FP-10

Yamaha p45 vs roland fp10

De Roland fp10 en Yamaha p45 zijn beide de instap-digitale piano’s van het merk. De instrumenten bevinden zich in ongeveer dezelfde prijsklasse: de P45 kost circa €400, - en de FP-10 €500, -. Zowel de P45 als de FP-10 worden vaak gebruikt als lespiano. Maar welke van deze piano’s is de beste keuze? Lees hieronder wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen de FP-10 en P45!


De overeenkomsten tussen de FP-10 en P-45

Wanneer we kijken naar het uiterlijk van de piano zijn er veel overeenkomsten te zien. Beide instrumenten beschikken over 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen. De afmetingen zijn vrijwel hetzelfde en het gewicht is van beide instrumenten circa 12 kilo, ideaal om mee op te treden dus! De speakers hebben hetzelfde vermogen, van in totaal 12 Watt. Ook de interfaces lijken erg op elkaar.

De verschillen: meer mogelijkheden bij FP-10

Dan naar het belangrijkste: de verschillen tussen de instrumenten. De FP-10 beschikt over meer verschillende sounds, namelijk 15 tegenover 10 van de P45. De FP-10 heeft de mogelijkheid om met Bluetooth verbinding te maken, dit is met de Yamaha P45 helaas niet mogelijk. De polyfonie, dat is het aantal klanken dat een digitale piano tegelijk kan laten horen, is bij de FP-10 ook uitgebreider(96 vs 64).

Conclusie: Roland FP-10 vs. Yamaha P-45

Na de verschillen te hebben opgesomd is het duidelijk welk instrument het meest te bieden heeft, namelijk de Roland FP-10. Met name de hogere polyfonie en de grotere hoeveelheid klanken maken het een beter instrument. Is dit het verschil in geld waard? Wat ons betreft wel, maar u kunt altijd langskomen in onze winkel om zelf de instrumenten te proberen! U kunt via onderstaande button een afspraak maken met één van onze adviseurs.

Afspraak met een adviseur

Aankooptip: Op maat gemaakte standaard voor P45/FP-10

Wij hebben als enige pianowinkel op maat gemaakte standaards voor de Roland FP-10 en Yamaha P-45. Naast dat de standaard extra stevigheid geeft aan uw stagepiano maakt het ook nog eens van uw digitale piano een mooi klassiek meubel! Bekijk de standaards hieronder:

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg