Banner psr-e373

Yamaha PSR-E373 review

Yamaha is het populairste merk als het aankomt op keyboards. Van beginnerskeyboard tot de uitgebreide Genos, Yamaha heeft het allemaal. In deze review gaat het over een populair beginnerskeyboard, namelijk de Yamaha PSR-E373. Dit keyboard kwam in september 2020 op de markt als opvolger van de PSR-E363. De PSR-E373 kost slechts €219,- en is enkel verkrijgbaar in het zwart. Maar is de E373 een goede keuze? Lees hier onze review!

PSR-E373 review: Wat is veranderd?

Ten opzichte van de voorganger is er niet heel veel veranderd. Er zijn een aantal klanken bijgekomen, dat zijn er nu 622 en het waren 574 voices. Het aantal styles is verhoogd van 160 naar 205. Oftewel: meer mogelijkheden!

Yamaha PSR-E373 review: Specificaties

Zoals aangegeven heeft het keyboard nu 622 voices en 205 styles. Een deel van deze voices zijn Super Articulation Lite-voices, die bootsen trillingen en snaarbijgeluiden van de echte instrumenten na. Verder heeft het keyboard een duo modus, waardoor twee mensen tegelijk kunnen spelen. Verder heeft de E373 een geïntegreerde lesfunctie, waarmee u stap voor stap een song kunt oefenen. Het is mogelijk een hoofdtelefoon en sustainpedaal aan te sluiten op het instrument. Het is mogelijk uw spel op te nemen als MIDI bestand.

PSR-E373 review: Het geluid

Hoe klinken dan al die voices en styles? Het is hieronder mogelijk om onze sounddemo te beluisteren. De speakers hebben een vermogen van 2x2,5 Watt en het instrument heeft een polyfonie van 48. Dit houdt in dat het instrument 48 geluiden tegelijk kan laten horen.

Conclusie: Yamaha PSR-E373 review

Voor de prijs heeft het instrument veel te bieden, zeker voor de beginnende toetsenist. De iets duurdere Yamaha PSR-E463 is een keyboard waar u waarschijnlijk langer mee verder kan dan de E373. Dit instrument heeft meer voices en styles, live control knoppen en speakers met een vermogen van 2x6 Watt. Bekijk meer over de beide instrumenten hieronder!

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg