NU: Zomervoordeel weken | Tot wel 30% korting


Yamaha SE122 PE messing piano (zwart hoogglans)

De Yamaha SE122 is een gloednieuwe piano die speciaal is ontworpen voor de Europese markt. In deze piano worden materialen, kennis en ervaring uit Japan én Europa met elkaar verenigd. Het resultaat is een subliem instrument met de klasse en precicie van Yamaha en de rondere, sprankelende klankkleur van traditionele Europese piano’s.

Lees verder >
€ 21.553,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Niet opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

Meer informatie

Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires
beleef
Yamaha SE122 PE messing piano (zwart hoogglans)
Bekijk de video

Meer Informatie

De Yamaha SE122 is een gloednieuwe piano die speciaal is ontworpen voor de Europese markt. In deze piano worden materialen, kennis en ervaring uit Japan én Europa met elkaar verenigd. Het resultaat is een subliem instrument met de klasse en precicie van Yamaha en de rondere, sprankelende klankkleur van traditionele Europese piano’s. Op de Europese markt is over het algemeen meer vraag naar een warmere klank, hierop speelt Yamaha in met de ontwikkeling van de SE122.

Materiaal van topkwaliteit

Elk onderdeel van deze piano onderstreept dat de Yamaha SE122 om een instrument van uitmuntende kwaliteit is. De bassnaren zijn afkomstig van het Oostenrijkse Bösendorfer, dat tot de wereldtop van de piano-industrie behoort. De hamerkoppen zijn speciaal voor de SE122 ontworpen door het Duitse bedrijf Renner dat al meer dan een eeuw lang mechanieken produceert voor alle grote Europese piano- en vleugelbouwers. De zangbodem is daarnaast gemaakt van massief Europees vurenhout, dit zorgt voor een prachtige klank. Alleen het beste hout wordt gebruikt voor deze zangbodems, zodat het geluid van de snaren op de best mogelijke manier wordt versterkt.

Crème de la crème

Al deze materialen zijn geassembleerd, gereguleerd en geïntoneerd door de beste pianotechnici, die Yamaha in huis heeft. Zij zijn tevens de makers van de Yamaha CFX concertvleugel, die onder andere bespeeld wordt in de Berliner Philharmonie, Théâtre des Champs-Élysées in Parijs en Abbey Road studios in Londen. De Yamaha SE122 behoort tot de top van alle akoestische piano's; de kwaliteit is bijzonder hoog dankzij het vakmanschap en de superieure materialen. 

Ervaar de Yamaha SE122

De Yamaha SE122 staat speelklaar in onze showroom opgesteld. U bent van harte welkom om dit topinstrument zelf te bespelen. Heeft u vragen over deze piano, neemt u dan gerust contact met ons op!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Gewicht 240,0 kg
Diepte 65,0 cm
Breedte 152,0 cm
Hoogte 122,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in Wezep nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 63,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P007050