PX-870 vs. YDP-164

Yamaha YDP-164 vs. Casio PX-870

Yamaha en Casio zijn twee populaire merken als het aankomt op digitale piano’s. Naast digitale piano’s produceert Yamaha ook akoestische instrumenten, dit doet Casio niet.

De Yamaha YDP-164 is onderdeel van de Arius-serie. Het instrument is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, grijs en bruin. De YDP-164 kost circa €1049,-. De Casio PX-870 is onderdeel van de Privia-serie en is verkrijgbaar in het zwart en wit. De prijs van de PX-870 is ongeveer €870,-.  Waar zit dit prijsverschil in en welke piano de beste keuze? Lees het op deze pagina!


YDP-164 vs. PX-870: De overeenkomsten

Van de buitenkant lijken de instrumenten erg op elkaar, beide piano’s zijn homepiano’s en lijken daarmee enigszins op een akoestische piano. De afmetingen van de piano’s verschillen weinig, de PX-870 weegt 34 kilo en de YDP-164 weegt 42 kilo. Onderaan de piano’s zijn 3 pedalen in het meubel verwerkt.

Wat verder gelijk is aan de piano’s? Beide instrumenten hebben speakers met een vermogen van 2 x 20 Watt en bieden de mogelijkheid niet één maar twee hoofdtelefoons aan te sluiten.

PX-870 vs. YDP-164: De verschillen

Allereerst is er een verschil in het aantal verschillende klanken, zo heeft de PX-870 18 verschillende klanken, waar dat bij de YDP-164 er maar 10 zijn. Wel is één van deze tien sounds een sample van CFX concertvleugel, het vlaggenschip van Yamaha. Dit instrument is recent opnieuw gesampled, waarbij gebruik gemaakt is van de allerbeste technieken. Bij beide instrumenten is het mogelijk geluiden te combineren.

De polyfonie, het aantal tonen dat een instrument tegelijk kan laten horen, is bij de Casio iets hoger. De polyfonie van de Casio PX-870 is 256, waar de YDP-164 blijft steken op 192. Voor de meeste spelers zijn beide ruim voldoende.

Conclusie: PX-870 vs. YDP-164

Zowel de Casio PX-870 als de Yamaha YDP-164 zijn uitstekende keuzes wanneer u op zoek bent naar een mooie homepiano. Kijkend naar de specificaties zijn er relatief weinig verschillen tussen de instrumenten, al heeft Yamaha wel een voordeel met de klanken van de eigen akoestische vleugels. Bent u benieuwd hoe deze digitale piano’s in het echt klinken? Kom langs in onze showroom en ervaar de instrumenten zelf!

Winkelafspraak plannen

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg