Yamaha YDP-164 vs S-54

Yamaha YDP-164 vs. YDP-S54

Yamaha is één van de meest populaire merken als het aankomt op digitale en akoestische piano’s. In dit artikel gaan twee homepiano’s vergeleken worden, dit zijn digitale piano’s die qua uitstraling lijken op akoestische piano’s.

De Yamaha Arius YDP-164 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zwart, grijs, wit en bruin. De Yamaha Arius YDP-S54 is enkel verkrijgbaar in het zwart en wit. Beide instrumenten kosten circa €1049,-. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen de instrumenten en welke is de beste keuze voor u? Lees het op deze pagina!


YDP-164 vs. YDP-S54: Veel overeenkomsten

Om te beginnen beschikken de beide instrumenten over het gewogen en aanslaggevoelige GH3 klavier. Onderaan het instrument zitten drie pedalen in het meubel verwerkt.

De speakers van de instrumenten hebben beide een vermogen van 2x20 Watt, het aantal klanken is hetzelfde en de polyfonie is hetzelfde. Maar wat is dan wel het verschil tussen deze twee instrumenten?

YDP-S54 vs. YDP-164: Verschil in afmetingen

Het grote verschil tussen de piano’s is de ruimte die het instrument vraagt. Waar de breedte van beide instrument 135 centimeter is en ook de hoogte weinig verschillend is, is de YDP-S54 een stuk minder diep. De diepte van dit instrument is namelijk maar 31 centimeter, waar dat van de YDP-164 11 centimeter meer is. Bij de YDP-164 steekt het klavier uit, dit is bij de S-54 niet het geval, wat extra ruimte bespaart. Dit geeft de instrumenten ook een compleet verschillende uitstraling.

Conclusie: Yamaha YDP S-54 vs. YDP-164

Op vrijwel alle punten zijn de instrumenten exact hetzelfde, alleen de omvang van de instrumenten is verschillend. Heeft u weinig ruimte in uw kamer om de piano te plaatsen? Dan is de Yamaha YDP-S54 de uitkomst! Wanneer ruimte geen probleem is, is de identieke Yamaha Arius YDP-164 de voor de hand liggende keuze. Benieuwd hoe de instrumenten in het echt klinken? Kom langs in onze showroom en krijg daarbij persoonlijk advies van onze medewerkers!

Afspraak plannen

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg