Nieuwe showroom Hilversum: nu geopend!

Aanslaggevoelig keyboard kopen

Keyboard aanslaggevoelig

Bent u op zoek naar een aanslaggevoelig keyboard? Bij Oostendorp Muziek bent u dan aan het goede adres, omdat wij vele aanslaggevoelige keyboards te bieden hebben. Op deze pagina kunt u lezen wat aanslaggevoeligheid eigenlijk is en wat het belangrijk maakt. Verder zullen verschillende aanslaggevoelige keyboards worden toegelicht. 

bekijk keyboards


Wat is een aanslaggevoelig keyboard?

Aanslaggevoeligheid houdt in dat het instrument anders klinkt wanneer je een toets hard of zacht indrukt. Door het mechaniek van akoestische piano’s gebeurd dit automatisch al, bij elektronische instrumenten als keyboards gebeurd dit met behulp van sensoren. Op een aanslaggevoelig keyboard is het mogelijk om meer nuance in uw spel te leggen.

Yamaha keyboard aanslaggevoelig

Het merk Yamaha is het meest populair onder de keyboardspelers. Vrijwel alle keyboards van het merk beschikken over aanslaggevoelige toetsen. Dat begint al bij de beginnerskeyboards, zoals de PSR-E373 en de uitgebreidere PSR-E463. Ook bij de keyboards voor gevorderde toetsenisten zijn de toetsen aanslaggevoelig, zoals bij de PSR SX-900 en de Yamaha Genos.

Keyboard 61 toetsen aanslaggevoelig

De meeste keyboards hebben 61 aanslaggevoelige toetsen. Enkele voorbeelden zijn: Yamaha PSR-E463 en de PSR-SX900. Zowel beginnerskeyboards als keyboards voor de gevorderde speler hebben 61 aanslaggevoelige toetsen.

Keyboard 88 toetsen aanslaggevoelig

Er zijn minder keyboards te vinden die over 88 aanslaggevoelige toetsen beschikken. In het lagere segment zijn ze er zelfs helemaal niet. Er zijn enkele keyboards die over 76 toetsen beschikken, in het lagere segment zijn dit: Yamaha PSR-EW310 en Yamaha PSR-EW410.

In het hogere segment zijn dat de Yamaha Genos en de Korg PA4X.

Wilt u toch een instrument met 88 toetsen? Dan is wellicht de Yamaha DGX-670 een goede optie. Dit instrument is namelijk een kruising tussen een keyboard en digitale piano. Zo heeft u 88 gewogen en aanslaggevoelige toetsen, met maar liefst 263 styles en 630 voices.

Keyboard met lichtgevende toetsen

De laatste jaren is er nog een speciale categorie bijgekomen, namelijk keyboards met lichtgevende toetsen. Met deze keyboards is het mogelijk muziek te leren spelen door de gekleurde toetsen te volgen, erg leuk voor de beginnende speler! Keyboards die deze functie hebben zijn de Yamaha EZ-300 en de Casio LK-S250.

Geen producten gevonden voor deze selectie.