Yamaha PSR-SX700 en SX900 workstation keyboards

Op 1 augustus heeft Yamaha de nieuwste ontwikkelingen in de PSR-serie aangekondigd: de PSR-SX serie met twee nieuwe flagships, de PSR-SX700 en PSR-SX900. Yamaha laat zien dat ze zich nog altijd door ontwikkelen met deze workstations. De PSR-SX keyboards zijn gebaseerd op de PSR-S serie maar compleet vernieuwd, met een ander design, nieuwe features en nieuw graphic user interface. 

FSB keyboard met meer expressie

De PSRSX700 en PSRSX900 zijn beide uitgerust met een nieuw klavier: het FSB keyboard. Dit 61 toetsen tellende klavier biedt een prettige speelervaring met een meer genuanceerde expressie dankzij de iets zwaardere weerstand in het begin van een toetsaanslag. 

Joystick voor Pitch Bend en Modulation Control

Ook heeft Yamaha een nieuwe joystick toegevoegd aan beide keyboards. De joystick kan gebruikt worden voor Pitch en Modulation control zodat u nog meer met uw sound kunt spelen, bijdragend aan een heerlijke speelervaring en expressieve performance.

Nieuwe user interface

De grootste verandering aan het Yamaha PSR-SX workstation is waarschijnlijk de nieuwe user interface. Deze is zeer visueel en daarmee erg gebruiksvriendelijk waardoor u bij het spelen op de PSR-SX700 en SX900 al snel kunt leunen op uw intuïtie. In het midden van de nieuwe interface staat het 7.0 inch touchscreen waarop u eenvoudig functies kunt uitkiezen en ook toewijzen aan de toewijsbare knoppen.

Veel meer geheugen voor uitbreiding

Het geheugen wat u zelf kunt inrichten is op beide PSR-SX keyboards flink uitgebreid ten opzichte van de voorgangers. De PSR-SX700 heeft 1GB user memory en 400MB expansion memory voor Voice & Style Expansion. De PSR-SX900 heeft zelfs maar liefst 4GB user memory en 1GB expansion memory voor Voice & Style Expansion. Mochten de 1500 voices en 400 styles van de SX700 of de 1800 voices en 525 styles van de SX900 niet genoeg zijn, dan kunt u hier dus nog meer aan toevoegen.

Extra op de PSR-SX900

De SX900 gaat nét een stapje verder dan de SX700. Dit keyboard heeft namelijk een vernieuwde speaker-indeling voor optimale klankweergave voor de toetsenist en de toeschouwers. Ook heeft de PSR SX 900 drums die gebaseerd zijn op de Revo!Drums van de Genos en beschikt de SX900 over bluetooth, een vocoder en een Chord Looper functie. Met de Chord Looper kunt u een akkoordenreeks inspelen en deze laten herhalen zodat u beide handen vrij hebt voor verdere muzikale invulling.

Vind nog meer specificaties en functies op de productpagina's van de Yamaha PSR-SX700 en PSR-SX900.

Gratis (inruil)offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kunt u gratis een (inruil)offerte aanvragen.