Jan van Loo - 25 jaar vakmanschap

Jan van Loo: 25 jaar vakmanschap bij Oostendorp Muziek

Jan van Loo houdt zich bij Oostendorp Muziek al 25 jaar bezig met het reviseren en repareren van piano’s en vleugels. Elke piano en vleugel die als inruilinstrument binnenkomt bij de pianodealer uit Wezep wordt door Jan getaxeerd en vervolgens volledig klaargemaakt om de volgende eigenaar jarenlang muzikaal speelplezier te bezorgen.

Jan van Loo is dan ook het geheim achter de 10 jaar garantie die Oostendorp Muziek geeft op tweedehands piano’s en vleugels.

Op 1 april jl. was de pianotechnicus, stemmer en certified piano tuner (CPT) 25 jaar in dienst bij toetsenspecialist Oostendorp Muziek. Reden om Jan eens goed in het zonnetje te zetten en dus werd hij de ochtend na Pasen om 9 uur verrast door zijn collega’s, zijn eigen echtgenote Hennie en ook door oprichter Aalt Oostendorp met diens vrouw Hetty. Ondanks het betrekkelijk vroege uur was het een geslaagd feest, waarbij de jubilaris werd getrakteerd op cadeaus, gebak, mooie woorden en natuurlijk hartelijke felicitaties.  

Jan van Loo is in Nederland een begrip op het gebied van pianotechniek. Volgens zijn collega’s is hij bovendien een wandelende piano- en vleugel-encyclopedie. Zijn kennis en kunde past hij nog steeds dagelijks toe: als Jan een piano of vleugel onder handen heeft genomen, dan kan het instrument gegarandeerd een lang tweede leven tegemoet zien bij een nieuwe of juist bij dezelfde eigenaar. Dit geldt dan voor het mechaniek, het stemmen van de piano maar ook voor het uiterlijk: een mooie piano of vleugel is en blijft naast een muziekinstrument een sieraad voor de woonkamer.

Naast zijn vakkennis en -kunde beschikt Jan over een enorme dosis humor en levenswijsheid, die hij meeneemt op de werkvloer. Een man van weinig woorden en van doorpakken. Een echte doener die bovenal een fijne collega is om mee samen te werken.

Jan, namens al je collega’s nogmaals van harte gefeliciteerd met je eerste 25 jaar bij Oostendorp Muziek!