Ontvang tot wel 30% korting op verschillende producten tijdens de voorjaarsactie!


Beste piano voor beginners tips | Beginnerspiano kopen

Beste piano voor beginners tips | Beginnerspiano kopen

U bent van plan om een piano voor beginners aan te schaffen? Bij de aanschaf van een piano voor beginners moet u met veel verschillende zaken rekening houden: het touché (de aanslag), de klank, de draagbaarheid en natuurlijk de extra’s die het instrument u biedt. Als toetsenspecialist weten wij als geen ander waar u op moet letten bij het kopen van een digitale piano! Lees hieronder snel onze tips voor het kopen van een piano voor beginners.

beginnerspiano's

Soorten toetsenborden/klavieren van een piano voor beginners

Het klavier is een erg belangrijk onderdeel van een digitale piano. Bij het vergelijken van verschillende digitale piano’s is het dan ook erg verstandig om nadruk te leggen op dit onderdeel. Het touché van de ene digitale piano kan veel zwaarder en stugger zijn dan het klavier van een andere piano. Belangrijk bij het vergelijken van de aanslag is uw eigen gevoel: ga op uw intuïtie af en wees niet bang om alles uit te proberen! Let wel goed op de soorten toetsenborden. Hieronder zetten we ze even voor u op een rijtje:

  1. Semi-gewogen toetsen (ook wel semi-weighted of soft touch)
    Deze toetsen voelen meer aan als een keyboard en zijn vaak niet geschikt om piano te leren spelen. Let hier dus goed op! Voorbeelden van piano's met dit toetsenbord zijn de Yamaha NP-12 en de Yamaha NP-32.
  2. Gewogen toetsen
    Deze toetsen komen al aardig in de buurt van een akoestische piano. Piano's met gewogen toetsen zijn vaak wél geschikt als beginnerspiano. Piano's die wij hiervoor adviseren zijn de Entrada D110 beginnerspiano en de Amadeus D320 beginnerspiano.
  3. Graded Hammer Action-toetsen
    Deze toetsen zijn gewogen, en zijn ook zwaarder aan de linkerkant, net als bij een echte akoestische piano. Dit komt door de dikkere bassnaren. Deze klavieren komen het meest in de buurt van een akoestische piano. Piano's die dit klavier hebben zijn bijvoorbeeld de Roland FP30X digitale piano voor beginners en de Yamaha P125 piano.

beginners keyboard kopen

Onze afdeling met compacte beginners piano's

Wist u dat wij bij Oostendorp Muziek bijna alle piano's voor beginners naast elkaar opgesteld hebben staan? U kunt dus naar hartelust de toetsenborden zelf vergelijken. Dit is zeker een aanrader als u het instrument eerst in het echt wil bekijken voordat u een piano koopt.

De klank - warme klank, of scherpe klank?

Het is natuurlijk ook erg verstandig om goed op de klank te letten van een digitale piano. Ook hier is het belangrijk dat u uw gevoel volgt. Bent u opzoek naar een romantische, warme klank met veel diepgang? Dan is het verstandig om ook de Entrada D110, de Amadeus D310 en de Roland FP30 mee te nemen in uw overweging. Of bent u juist opzoek naar een pittige, heldere klank? Bekijk dan ook zeker een Yamaha Beginnerspiano zoals de Yamaha P45 of Yamaha P125, of onze eigen fraaie Digital Classic

In onze winkel kunt u de klank van de verschillende modellen van Yamaha, Roland, Kawai, Korg en andere merken in alle rust beluisteren. Ook beschikken wij over verschillende eigen merken, zoals Amadeus, Entrada, en Digital Classic met ongekende prijskwaliteitverhoudingen. Zo vindt u nergens anders een piano met dezelfde gunstige prijskwaliteitverhouding als de Entrada D110 piano voor beginners. Deze beschikt namelijk over 88 gewogen toetsen, een zeer fraai meubel, drie pedalen en meer. 

Draagbaar of een huiskamerpiano?

Digitale piano’s zijn er in veel uitvoeringen en maten. Wilt u een piano in uw huiskamer plaatsen? Dan is het bijvoorbeeld handig om uw oog te laten vallen op een piano met meubel of onderstel. Als u echter liever de voorkeur geeft aan een instrument dat makkelijk te vervoeren is, kan het verstandig zijn om te kijken naar bijvoorbeeld een compacte beginners piano (soms worden deze ook wel stage piano's genoemd). Wij hebben beide soorten piano's in ons assortiment en kunnen dus ook een passend advies bieden. Links ziet u een draagbare piano, rechts een fraaie huiskamerpiano.

beste piano voor beginners    beste piano voor beginners

Links de nieuwe Roland FP-30X, een compact beginnerspiano, rechts de Entrada D110 piano voor beginners.

Als u nog niet al te veel geld uit wilt geven voor een nieuwe beginnerspiano kunt u ook kiezen voor een tweedehands piano. 

Bekijk hier ons aanbod aan tweedehandspiano's.

Extra functies van een piano voor beginners zoals opnemen

Een ander belangrijk verschil tussen de vele digitale piano’s zijn de mogelijkheden op het gebied van effecten, geluiden en ritmes/stijlen. Zo kunt u bij de ene digitale piano alleen de nagalm van de klanken aanpassen, terwijl u bij een andere digitale piano ook simulaties van gitaarversterkers kan toevoegen. Daarbovenop heeft de ene piano bijvoorbeeld veel minder geluiden (samples), terwijl een andere piano juist meerdere geluiden tegelijk kan laten horen. Let hier goed op bij het maken van een vergelijking tussen piano's voor beginners! Het is erg zonde als u een piano koopt en u er thuis achter komt dat deze niet gespeelde stukken kan opnemen.

Benodigde accessoires - let op wat er in de doos zit bij een beginnerspiano!

Waar u ook op moet letten bij het kopen van een digitale piano is het verschil tussen de bijgeleverde accessoires. Zo zitten er bij goedkopere digitale piano’s vaak geen tot één pedaal in de doos, en hebben sommige piano’s geen lessenaar om uw bladmuziek op neer te zetten. Let er altijd goed op wat meegeleverd wordt en kom niet voor verrassingen thuis te staan.

Waarom kiezen voor Oostendorp Muziek?

Het kopen van een digitale piano is een investering in uw speelplezier en wij snappen als geen ander dat het maken van een keuze niet makkelijk is. Bij Oostendorp Muziek kunt u in ieder geval genieten van de volgende zekerheden:

  1. Gespecialiseerd in toetsen!
  2. Een eigen technische dienst, die als geen ander weet hoe uw instrument in elkaar zit
  3. Een garantie van 3 jaar op elke digitale piano, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan
  4. Een onafhankelijk advies, waardoor u onbevooroordeeld van elke piano kan genieten
  5. Scherpe prijzen, want een digitale piano hoeft immers niet altijd duur te zijn!
  6. Een fysieke winkel, zodat u alle piano’s naar hartenlust kan vergelijken en uitproberen

Heeft u verder nog vragen over het aanschaffen van een digitale piano? Kom dan gerust even langs en laat u adviseren door onze productspecialisten. U kunt via onderstaande button uw showroombezoek aankondigen!

Gratis afspraak maken