Muzikale MeiMaand Voordeel tot wel 30% korting


Veelgestelde vragen

Algemene productvragen

1. Wat is het verschil tussen een akoestische en een digitale piano?
Bij een akoestische piano wordt de klank tot stand gebracht door een hamer die tegen een snaar komt. Doordat een akoestische piano een klankkast heeft, wordt de klank nog extra versterkt. Bij een digitale piano wordt meestal gebruikgemaakt van een zogenaamde sample. Dit is een opname van een akoestische piano die afgespeeld wordt over een speakersysteem. Het voordeel van een akoestische piano is dat het geluid erg vol en rijk is. Daarnaast is elke akoestische piano uniek. Het voordeel van een digitale piano is dat je hem zachter kunt zetten en vaak nog wat extra mogelijkheden hebt zoals verschillende klanken, opnamefunctie en een hoofdtelefoonaansluiting.


2. Wat is het verschil tussen een digitale piano en een keyboard?
Een keyboard heeft vaak 61 ongewogen toetsen. Dit wil zeggen dat er weinig tot geen weerstand gevoeld wordt bij het aanslaan van de toets. Daarom is een keyboard niet geschikt om piano op te leren spelen. Daarnaast heeft een keyboard veel klanken en begeleidingsstijlen aan boord. Vaak sla je met je linkerhand een akkoord aan en wordt met de rechterhand een melodie gespeeld. Een digitale piano heeft meestal 88 gewogen toetsen. Er wordt naar gestreefd om de aanslag zoveel mogelijk op een akoestische piano te laten lijken. Hoe beter de digitale piano, hoe realistischer de aanslag.


3. Wat is een aanslaggevoelig klavier en wat is een gewogen klavier?
Bij een aanslaggevoelig klavier reageert de klank op de kracht waarmee een toets wordt aangeslagen. Je kunt hiermee dus dynamiek aanbrengen in je spel door te variëren in volume. Als een klavier niet aanslaggevoelig is dan klinkt elke toon even hard. 

Bij een gewogen klavier voel je weerstand bij het indrukken van een toets. Bij een akoestische piano voel je die weerstand omdat je een hamer naar een snaar moet bewegen. Bij een digitale piano wordt er gebruikgemaakt van een mechaniek met gewichtjes.


4. Wat zijn de minimale eisen aan een instrument als ik piano wil gaan spelen?
Als je piano wil leren spelen dan is het goed om een instrument aan te schaffen met 88 gewogen toetsen. Bij kleinere klavieren ervaar je al snel dat je toetsen mist. Daarnaast is het goed om te wennen aan de weerstand die de toetsen geven zodat je de stukken ook goed kunt spelen op een akoestische piano of vleugel. Ook is het handig dat een piano de mogelijkheid heeft om een sustainpedaal op aan te sluiten waarmee je de klanken kunt verlengen. Als je op het punt staat om een piano aan te schaffen, laat je dan vooral goed adviseren. Er zijn veel verschillende piano’s en het is fijn als je direct het juiste instrument aanschaft waarmee je jaren vooruit kan. Als je één van onze showrooms wil bezoeken dan kun je eenvoudig een afspraak maken via deze link. Ook kun je op afstand advies krijgen door even te bellen of te mailen.


5. Kan ik mijn bluetooth headset gebruiken icm een piano?
Bij de meeste hoofdtelefoons is dit nog niet mogelijk. Omdat bluetooth te maken heeft met een lichte vertraging, komt het geluid later dan de aanslag. Dat is erg vervelend tijdens het spelen. Gelukkig is de techniek hierachter constant in ontwikkelingen en zijn er inmiddels hoofdtelefoons die dit wel kunnen. Hier vind je ons actuele aanbod.


6. Wat is het verschil tussen jullie huismerk en de bekende merken zoals Yamaha/Roland/Kawai?
Elk merk klinkt en speelt weer anders. Onze huismerken Amadeus en Entrada worden volgens onze specificaties gemaakt en rechtstreeks door ons uit de fabriek gehaald. Dit zorgt ervoor dat wij mooie complete beginnerspiano’s tegen een scherpe prijs kunnen aanbieden. Bij andere merken zit er altijd een leverancier tussen waardoor de prijs vaak hoger ligt. Naast Entrada en Amadeus maken wij in eigen beheer de Digital Classic lijn. Dit zijn klassiek uitziende piano’s met digitaal binnenwerk. Het beste van 2 werelden dus. De lijn bestaat uit een compact model (P1), een echt pianomeubel (Digital Classic) en een aantal vleugeltjes (grand). Deze lijn is uniek en vind je niet bij de eerder genoemde merken.


7. Wordt de Amadeus Stage 1 geleverd met onderstel?
De Amadeus Stage 1 wordt zonder onderstel geleverd. Wel bestel je het op maat gemaakte onderstel eenvoudig en met een mooie korting mee via onze voordeelbundels. Als je eerste de Amadeus Stage 1 in je winkelwagen doet, kun je daarna bij het onderstel klikken op “bestel mee”. De korting wordt dan automatisch verrekend. Ook kun je kiezen voor een compacter en draagbaar alternatief zoals een kruisstandaard of tafelstandaard. Ook deze zijn te vinden via de voordeelbundels.

Service/betaling

7. Kan ik bij jullie ook in termijnen betalen?
Nee, dit is niet mogelijk. Wel hebben we voor een heel aantal piano’s een aantrekkelijke huurmogelijkheid waarbij je bij aanschaf (een deel van) de huur terugkrijgt. Klik op deze link voor meer informatie.


8. Welke verschillende verzendmethoden hebben jullie?
We hebben hiervoor 3 verschillende opties
PostNL: Dit gebruiken we voor de kleinere pakketten. Deze methode is gratis bij bestellingen boven de 60 euro
GLS: Deze verzendmethode gebruiken we voor grotere digitale piano’s die niet met PostNL meekunnen. De bestelling wordt dan vastgemaakt op een mini pallet en met vrachtzending afgeleverd. Ook deze methode is gratis bij een bestelling boven de 60 euro
Oostendorp Transport: Onze eigen transportdienst wordt voornamelijk gebruikt voor het afleveren van akoestische piano’s en vleugels. Ook bij grotere digitale piano’s wordt gekozen voor Oostendorp Transport. Voor de plaatsing van een piano rekenen we 150 euro. Bij een vleugel is dit 300 euro.


9. Moet ik een afspraak maken voordat ik naar de showroom kom?
Het is niet noodzakelijk, maar wij zouden het wel erg op prijs stellen. Want we kunnen dan rekening houden met uw komst. En kunnen wij de juiste specialist aan uw wensen koppelen.


10. Kan ik mijn product afhalen in Hilversum?

Antwoord komt z.s.m.


11. Staat dit instrument opgesteld in (showroom)?
Op de productpagina van het specifieke instrument, staat waar deze staat opgesteld, in Wezep en/of Hilversum.


12. Waarom zou ik naar de winkel moeten komen om een piano uit te zoeken? Kan dat niet gewoon online?
Hoewel het online kopen van een piano handig kan zijn, kunt u in de winkel nog beter geholpen worden met welk instrument het beste past bij uw speelbehoeften en persoonlijke voorkeuren. De meeste mensen schaffen een piano aan voor meerdere jaren. Dan is het afreizen naar de showroom een kleine investering voor jarenlang speelplezier. 


13. Welke lesapps zijn het beste?
Er zijn verschillende lesapps beschikbaar voor pianospelers, zoals Simply Piano, Playground Sessions, Skoove, Flowkey en Piano Marvel. De keuze voor de beste lesapp hangt af van persoonlijke behoeften en voorkeuren.


14. Is het moeilijk om een digitale piano zelf in elkaar te zetten?
Het is over het algemeen niet moeilijk om een digitale piano zelf in elkaar te zetten, maar het kan wel tijdrovend zijn en vereist zorgvuldigheid bij het volgen van de instructies. Als u niet zeker bent van uw vaardigheden, kunt u kiezen voor Oostendorp Transport. De transporteurs zetten het instrument voor u in elkaar en nemen alle verpakkingsmaterialen weer mee terug.


15. Wat is een B-stock?
Een B-stock is een geretourneerd product dat om verschillende redenen niet meer als nieuw kan worden verkocht. Vaak zie je alleen aan de verpakking dat het instrument voor een korte tijd bij een klant heeft gestaan. Het instrument is schadevrij, compleet en geniet de volledige garantie.


16. Wat betekent Web Only?
Web Only betekent dat een product alleen online verkrijgbaar is en niet in de fysieke winkel te koop is.