Herfstactie: ontvang €500 extra herfstvoordeel op alle Sebastian Steinwald piano's en vleugels!


Petrof piano

Petrof piano's

Petrof is op dit moment het allergrootste merk van Europa dat handelt in vleugels en piano’s. Sinds de eerste gebouwde piano van Antonín Petrof  hebben de Tsjechische ambachtslieden hun vleugels over 65 verschillende landen uitgeslagen. De instrumenten van de familie Petrof zijn traditiegetrouw een inspiratiebron voor legio vooraanstaande musici. Met name de zachte, vriendelijke toon doet velen versteld staan. Decennialang hebben vijf generaties Petrof doorontwikkeld in verschillende instrumenten waarbij het de familie alleen om kwaliteit te doen was. Zorgvuldige keuzes en gouden rechterhanden gecombineerd met de beste materialen hebben geleid tot vleugels en piano’s van wereldniveau.

Bekijk Petrof piano's

Historie Petrof piano's en vleugels

Het is 1839 als de kleine Antonín Petrof wordt geboren. Op zijn 18e vertrekt hij naar Wenen, het epicentrum van de klassieke muziek. Antonín reist af naar de Oostenrijkse hoofdstad om het ambacht van pianobouwen te leren. In het jaar 1864 is het zover: de geboorte van een eerste concertvleugel op naam van Petrof is een feit.

De kwaliteiten die de Tsjech in Wenen heeft opgedaan bij Heitzman, Ehrbar en Schweighofer zijn niet onopgemerkt gebleven. Al snel neemt de vraag naar zijn gebouwde instrumenten toe. Daarom laat Antonín Petrof de werkplaats van zijn vader ombouwen tot fabriek. Al snel wordt de productie weer neergelegd in verband met de slag bij Hradec Králové.

Na een herstart wordt de productie hervat met het bouwen van harmoniums, waarop al snel de productie van de akoestische piano weer volgt in 1883. Vanaf dat jaar ontwikkelt Petrof zich in sneltreinvaart. Twee jaar later opent de pianofabrikant een werkomgeving en vestiging in Wenen waarmee ook de export ontsproot. Langzamerhand ontpopt de brand zich tot een familiebedrijf, waarin Vladimir Petrof furore maakt na de dood van Antonín en zijn vrouw Marie. Onder zijn naam strijkt de producent neer in de continenten Azië, Oceanië en Zuid-Amerika.

Tijdens het bewind van de derde, vierde en vijfde generatie binnen de familie Petrof, beginnend in de 20e eeuw, ontwikkelt Petrof zich tot een speler van wereldniveau. In 1934 wordt de eerst grote prijs gewonnen met een gouden plak op de Brusselse Grand Prix, waarna nog vele certificaten en prijzen werden toegeschreven aan het ambachtelijke werk van de Tsjechische fabrikant.

Petrof piano

Kenmerken Petrof piano's

Evenals Yamaha behoeft dit Tsjechische merk Petrof bij de pianisten en piano liefhebbers nauwelijks introductie. De piano's van Petrof kenmerken zich door een prettige speelaard en een warme, romantische klank. Eén van de redenen dat Petrof piano's en vleugels zo goed klinken, is de manier waarop Petrof de zangbodems maakt. Deze worden gemaakt van kaarsrecht, streng geselecteerd hout van sparrebomen. Het hout wordt voor meerdere jaren te drogen opgeslagen. Bent u dus specifiek op zoek naar een warme pianoklank? Dan is een Petrof piano zeker het overwegen waard. Bij Oostendorp Muziek vindt u de piano en/of vleugel die aansluit bij uw wensen!

Handgemaakte piano's

Het met de hand maken van piano's is iets wat door Petrof als een belangrijke factor wordt gezien voor haar succes. De warme klanken blijven beter aanwezig en een hoge kwaliteit kan altijd gegarandeerd worden. Petrof maakt ook veel onderdelen van de piano's zelf. Dit is iets wat maar weinig merken haar na doen. Zo produceert Petrof onder andere zelf de klavieren, hamers en snaren.

Petrof modellen

Het jaar 2014 was voor Petrof een bijzonder jaar. De pianofabrikant vierde toen zijn 150-jarig jubileum. Bij wijze van eerbetoon aan Antonín Petrof, heeft Zuzana Ceralová Petrofová de nieuwe premium lijn gelanceerd: de ANT.PETROF. Met deze serie is getracht de hoogste kwaliteit te waarborgen door de meest ervaren specialisten met de beste Europese materialen en technologieën te combineren. In deze nieuwe serie mag de AP 275 zich terecht  als vlaggenschip bestempelen. Na deze grootse concertvleugel zijn de AP 225 vleugel en de AP 136 piano ook nog ontwikkeld. Werkelijk een huzarenstukje van Petrof.

Assortiment Petrof piano's

Bij Oostendorp Muziek treft u zowel tweedehands als nieuwe Petrof piano's en vleugels in het assortiment. Wilt u zelf de Petrof piano's bespelen en vergelijken? Maak via onderstaande button een showroom-afspraak!

Plan een gratis afspraak

Gerelateerde teksten:

Yamaha piano

Wurlitzer piano

Ronisch piano

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg