Beide showrooms zijn ook op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) geopend!


Schimmel piano's en vleugels

Schimmel piano

Schimmel is een van de bekendste merken op het gebied van piano’s en vleugels. Al bijna anderhalve eeuw lang maakt Schimmel piano’s die van zodanige kwaliteit zijn dat ze behoren tot de beste piano’s ter wereld. Schimmel staat bekend om de warme klank. Wij zijn vanaf 2021 trotse dealer van Schimmel piano's. Bent u benieuwd welke Schimmel piano's u bij ons kunt vinden? Bekijk het via onderstaande button of lees verder!

Bekijk Schimmel piano's en vleugels

Geschiedenis Schimmel piano

In 1885 startte Wilhelm Schimmel in Leipzig met zijn eigen zaak het produceren van zijn eigen piano’s. Voordat hij dit deed had hij al verscheidene jaren bij een andere pianobouwer in Leipzig gewerkt, namelijk bij Stichel. Het motto van Wilhelm Schimmel was: “het beste instrument voor de laagste prijs”. Dankzij dit motto werd Schimmel een veel verkocht merk, al na 9 jaar werd de duizendste piano geproduceerd. Schimmel was in 1909 hofleverancier geworden van de Roemeense koning en het groothertogdom Saksen-Weimar. Op de Wereldtentoonstellingen van 1913 en 1914 won Schimmel een gouden medaille voor de hoogstaande en vooruitstrevende manier van produceren.

Tijdens de Wereldoorlogen had Schimmel het net als alle pianoproducenten zwaar. In 1944 werd de fabriek gedeeltelijk verwoest door een brand die was ontstaan na een bombardement. De productie van piano’s kwam hierdoor grotendeels stil te liggen. De wederopbouw van de fabriek duurde 4 jaar, ondanks deze moeilijke periode kon Schimmel zich toch weer profileren als bouwer van uitzonderlijk goede piano's. In de bloeitijd van eind jaren ‘70 bouwde Schimmel bijna 175.000 instrumenten per jaar.

In 2016 is Schimmel overgenomen door de Pearl River Piano Group. Hierdoor is de afzetmarkt van Schimmel verandert, de focus ligt nu meer op China. Ondanks de overname produceert Schimmel nog steeds grotendeels in Duitsland, zij het nu in Braunschweig.

Kwaliteit

Vanaf de oprichting in 1885 door Wilhelm Schimmel in Leipzig heeft Schimmel altijd getracht hun piano’s en vleugels verder te ontwikkelen. Met de Deutsche Gründlichkeit als basis levert Schimmel zeer hoogwaardige piano's. 

De nieuwste technieken

Vernieuwing en ontwikkeling stonden van meet af aan hoog in het vaandel bij Schimmel. Dit uitte zich in 1951 onder meer in de productie van de eerste doorzichtige vleugel ter wereld.

Tegenwoordig verricht Schimmel veel onderzoek op het gebied van akoestische eigenschappen van de piano. Met hulp van de plaatselijke universiteit werden via computerberekeningen nieuwe inzichten verworven die worden gebruikt bij het produceren van nieuwe, verbeterde piano’s. Deze constante drang naar verbetering is er al sinds de oprichting van Schimmel.

Schimmel vleugel in de showroom bij Oostendorp Muziek

Schimmel piano's en vleugels bij Oostendorp Muziek

Omdat wij dealer zijn van Schimmel zijn er zowel nieuwe als tweedehands Schimmel piano's bij ons te vinden. Hier kunt u het actuele aanbod Schimmel piano's vinden. Bent u benieuwd hoe de piano's in het echt klinken? Kom langs in onze winkel en krijg persoonlijk advies welke Schimmel piano het beste bij u past!

Schimmel piano's bekijken in de winkel

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg