page-loader-icon
Schimmel piano's en vleugels


Kwaliteit

Vanaf de oprichting in 1885 door Wilhelm Schimmel in Leipzig heeft Schimmel altijd getracht hun piano’s en vleugels te verbeteren. Met de Deutsche Gründlichkeit als sterke basis leverde Schimmel zeer hoogwaardige piano's. Schimmel was in 1909 ook hofleverancier geworden van de Roemeense koning en het groothertogdom Saksen-Weimar.

Tijdens de Wereldoorlogen had Schimmel het net als alle pianoproducenten er zwaar, in 1944 werd de fabriek zelfst volledig verwoest in een brand. Het opnieuw opbouwen van de fabriek duurde 4 jaar, ondanks de moeilijke tijd kon Schimmel zich toch weer profileren als bouwer van uitzonderlijk goede piano's. In de bloeitijd van eind jaren ‘70 bouwde Schimmel bijna 175.000 instrumenten per jaar.

De nieuwste technieken

In de 21ste eeuw kenmerkt Schimmel zich door baanbrekend onderzoek te verrichten op het gebied van akoestische eigenschappen van de piano. Met hulp van de plaatselijke universiteit werden via computerberekeningen nieuwe inzichten verworven voor het bouwen van nieuwe modellen piano’s en vleugels.

Schimmel vleugel in de showroom bij Oostendorp Muziek

U ziet hierboven een afbeelding van een Schimmel 174 vleugel, die opgesteld stond in onze showroom. Voor het actuele aanbod aan Schimmel piano's en vleugels kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Page tags :

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg