SALE tot wel 30% korting


Steinway piano

Steinway piano

De Duits-Amerikaanse piano- en vleugelfabrikant Steinway & Sons is één van de meest bekende merken in de pianowereld. Dat is niet gek, aangezien het bedrijf al is opgericht in 1853, door Heinrich E. Steinweg. Heinrich Steinweg had 20 jaar eerder al het huidige merk Grotrian-Steinweg opgericht, maar emigreerde in 1850 om daar enkele jaren later het merk Steinway te beginnen.

Steinway richt zich met name op de vleugels, maar produceert daarnaast twee soorten upright pianos. Dit zijn de Steinway K-132 en de Steinway V-125. Deze piano’s worden gemaakt van dezelfde materialen als de Steinway vleugels en worden in dezelfde fabriek in Oostenrijk geproduceerd.

Steinway piano


Het merk Steinway & Sons

Steinway & Sons is een van de meest geliefde merken onder concertpianisten, Steinway geeft zelf aan dat 98% van de artiesten op een piano van het merk speelt. De handgemaakte instrumenten bestaan uit minimaal 12.000 losse onderdelen en jaarlijks weet het merk circa 2.500 instrumenten te bouwen. De productie vindt plaats in Hamburg en New York.

Steinway staat bekend om de vele innovaties en verbeteringen aan de pianowereld. In de 170 jaar Steinway heeft het bedrijf meer dan 125 patenten gekregen op hun technische innovaties, wat de positie als vooruitstrevend merk kracht bij zet.

Van 1996 tot 2013 stond Steinway & Sons op de New York Stock Exchange, waar het met de afkorting LVB verwees naar Ludwig van Beethoven. In 2013 is Steinway overgenomen door investeerder Kohlberg & Co, die ruim 300 miljoen neerlegde voor het bedrijf. Het bedrijf gaat nog altijd door waar het 170 jaar geleden mee begon: de meest vooruitstrevende piano's ter wereld maken.

Tweedehands Steinway and Sons piano

Bij Oostendorp Muziek is een wisselend aanbod aan tweedehands Steinway piano’s en vleugels te vinden. Deze piano’s zijn allemaal grondig nagelopen en er is waar nodig een revisie uitgevoerd, zodat de piano’s weer zo goed als nieuw zijn. Bent u benieuwd naar het huidige aanbod tweedehands Steinway piano’s? Bekijk het via onderstaande button!

Tweedehands piano Steinway

Gerelateerde teksten:

Kemble piano

Pearl River piano

Petrof piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg