Beide showrooms zijn ook op Tweede Pinksterdag (maandag 29 mei) geopend!


Yamaha U3

 

Yamaha U3

De Yamaha U3 is een van de populairste piano’s ooit, deze Yamaha piano’s worden veel gebruikt door professionals en muziekscholen. Het is een van de weinige modellen die in grote getale wordt gemaakt, en toch van grote klasse is. De productie van deze modellen begon ongeveer 50 jaar geleden. Sindsdien zijn de piano’s in deze serie wel wat veranderd, de naam is echter wel hetzelfde gebleven. De verschillende letters die achter de typeaanduiding staan, zoals bijvoorbeeld bij een Yamaha U3H, geven een indicatie van wanneer deze is gemaakt. Door het gebruik van nieuwe materialen en veranderende technieken is de klank steeds verder verbeterd. Yamaha U3 piano’s zijn ontzettend waardevast omdat er veel vraag naar dit model is. Wij hebben door de grote vraag niet altijd tweedehands U3 piano’s in ons assortiment, neem daarom contact met ons op voor het meest actuele aanbod. Wij hebben naast U3 piano's ook veel tweedehands en nieuwe Yamaha piano's in ons assortiment.

Bekijk Yamaha U3 piano's

Topkwaliteit

De Yamaha U3 is een instrument van hoogwaardige kwaliteit, dit blijkt al uit de naamgeving. De letter U in de naam geeft namelijk aan dat het om de topserie van Yamaha gaat. Ook de Yamaha U1 maakt deel uit van deze lijn. Deze serie wordt geproduceerd in Japan. De piano’s die in Japan worden gemaakt zijn van betere kwaliteit dan Yamaha’s die in andere landen worden geproduceerd. De topkwaliteit blijkt ook uit de lange levensduur die de U3 piano’s hebben. Wanneer deze piano’s goed worden onderhouden kunnen ze gemakkelijk een levenlang meegaan. Door de goede kwaliteit van deze piano’s is het aan te raden om een tweedehands U3 te kopen. Wanneer u een nieuw model koopt is deze namelijk meteen enkele duizenden euro’s minder waard zodra de piano de winkel uit is. Bij een tweedehands Yamaha U3 is dat niet het geval, daar is de afschrijving al gedaan.

Yamaha U3 mechaniek

De huidige U3 piano’s zijn een resultaat van jarenlange ontwikkeling en verbetering. Het feit dat deze serie al ruim een halve eeuw wordt geproduceerd geeft al aan hoe goed deze piano’s zijn. Yamaha heeft de materialen en designs van deze piano’s steeds verbeterd om tot een zo goed mogelijke klank te komen. Een voorbeeld hiervan is het pianomechaniek, door continu bezig te zijn met verbetering van deze serie is het mechaniek ontzettend nauwkeurig en consistent geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat het mechaniek feilloos aanvoelt en het de expressie van de pianist op een precieze manier overbrengt naar de snaren.

Superieure klank

Een Yamaha U3 is met zijn 131 centimeter vrij hoog. Dit zorgt ervoor dat er ruimte is voor een grote zangbodem met lange snaren. Deze combinatie zorgt voor een vol en rijk geluid. Een grotere piano heeft daarnaast meer ruimte voor de ontwikkeling van de klank, dit zorgt voor een meer volwassen klank van grotere piano’s. Yamaha piano’s staan bekend om de heldere klank van haar instrumenten, dit verschilt overigens per type U3. Meestal hebben de U3 piano’s van voor ongeveer de jaren ‘70 een meer heldere klank en die van na deze periode een wat warmere klank. De klank verschilt vaak per piano, sommige U3 piano’s hebben een uitgesproken, heldere klank, terwijl anderen een wat warmere klank hebben. Dit komt omdat elk onderdeel en elke piano uniek is. Dit zorgt ervoor dat elke U3 net iets anders klinkt. Bovendien is de daadwerkelijke klank van een piano afhankelijk van de omgeving waarin het instrument wordt geplaatst. Staat een piano in een omgeving met veel harde materialen, dan zou een relatief warme klank toch helder kunnen overkomen. Dat een U3 kan verschillen in een warme of heldere klank heeft er juist voor gezorgd dat deze piano zo iconisch is geworden. Door de variatie van klank is deze piano namelijk geschikt voor ontzettend veel verschillende muziekstijlen.

Geschiedenis Yamaha

Het merk Yamaha heeft al een lange geschiedenis. In 1889 begon Tarakuso Yamaha zijn bedrijf, toen nog gericht op de bouw van orgels. In 1900 werd de eerste piano geproduceerd. Deze verandering van product werd veroorzaakt door de afnemende vraag naar orgels en de toenemende vraag naar piano’s. Later is Yamaha ook digitale piano’s, synthesizers, audio-producten en nog meer gaan produceren. Tegenwoordig is Yamaha de grootste muziekinstrumentbouwer ter wereld met een productie van ruim 130.000 piano’s per jaar. Yamaha is in de loop der tijd bekend geworden om het bouwen van degelijke, consistente piano’s die lang meegaan en bovendien een prachtige klank hebben.

Alle Yamaha piano's bekijken

Gerelateerde teksten:

Kawai piano

Yamaha piano

Yamaha U1 piano

Geen producten gevonden voor deze selectie.
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg