SALE tot wel 30% korting


Petrof P 135 K1 801 messing piano

De Petrof P 135 K1 is onderdeel van de highest series van Petrof. Het is de hoogstaander van het merk Petrof. Dit instrument heeft grootse geluidspotentieel. Met zijn formaat is deze Petrof P135 K1 ideaal voor de veeleisende professionele pianist en ook voor het publiek. Dit instrument is zeer goed geconstrueerd voor muziekscholen, interieurs en voor de uitvoering van muziekwerken met orkest. Ook is de piano zeer geschikt voor een huiskamerconcert. Zijn uniciteit wordt verstrekt door het ongewone ontwerp van de lessenaar, maar ligt vooral in zijn krachtige, open en kleurrijke toon. De piano is zeer geliefd en wordt zeer gewaardeerd.

De Petrof P135 K1 heeft een prachtige romantische en ronde klank. Deze klank is typerend voor de piano’s en vleugels van Petrof. Alleen de beste Europese materialen worden gebruikt bij het maken van de instrumenten van Petrof. De piano’s van Petrof zijn bijna volledig handgemaakt, want maar liefst 80% van het productieproces bestaat uit ambacht. Deze ambacht wordt uitgevoerd door de meester-pianobouwers van de Petrof fabrieken.

Lees verder >
€ 21.900,00
€ 18.895,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Niet opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Niet opgesteld Thuisbezorging

Meer informatie

petrof

Antonin Petrof

Antonin Petrof (geboren in 1838) was een meestertimmerman. Na zijn pianotechniek-opleiding bij zijn oom Johann Heitzman in Wenen keerde hij in 1864 terug naar zijn geboorteplaats Hradec Kralové in het huidige Tsjechië om daar zijn eigen fabriek te beginnen. Tot op de dag van vandaag is de Petrof fabriek daar nog steeds gevestigd.

Antonin Petrof was zeer geïnteresseerd in technologische ontwikkelingen en paste deze gretig toe in zijn eigen ontwerpen. Hij was in 1875 de eerste die een compleet ijzeren frame gebruikte in zijn piano’s en ook de eerste die het repetitiemechaniek toepaste in een staande piano.

In de loop der jaren is hij een bijzonder succesvol piano- en vleugelbouwer geworden en in 1915 had hij al zo’n 35.500 instrumenten verkocht. Ondanks alle politieke omwentelingen en economische tegenslagen wist Petrof tot op de dag van vandaag te overleven.

Lees hier meer over Petrof piano's en vleugels

Accessoires

Meer Informatie

De Petrof P 135 K1 801 piano hoort bij de absolute topklasse piano series. Dit zijn buffetpiano's met het beste geluidspotentiëel en daarom ook de favoriet van vele veeleisende beroepspianisten. Deze toppiano's zijn niet alleen geschikt voor interieuren en muziekscholen maar ook voor piano repetities bij orkesten en een verscheidenheid aan publieke podia.

De huisgemaakte onderdelen van Petrof

De onderdelen van de Petrof instrumenten worden bijna allemaal in hun eigen fabriek gemaakt. Zo maakt Petrof zijn eigen hamers, snaren en zangbodem. Doordat deze onderdelen door Petrof zelf gemaakt worden, kunnen zij makkelijker kwaliteitscontroles uitvoeren op de onderdelen. Dit maakt hun piano’s betrouwbaarder. Ook heeft Petrof haar eigen onderzoek- en ontwikkelingscentrum hier onderzoekt Petrof wat de mogelijkheden zijn en hoe zij hun piano’s kunnen verbeteren. Deze afdeling opende in 1954 en is nog steeds een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Petrof wordt op dit moment beschouwd als het beste pianomerk van Europa.

Volledig Europees

De materialen die Petrof gebruikt voor haar instrumenten komen allemaal uit Europa. De materialen voldoen aan de richtlijnen van de European Excellence (EEX). Dit zorgt ervoor dat Petrof deze EEX-certificering in ontvangst mag nemen. Deze certificering krijgen bedrijven alleen als hun materialen en producten voldoen aan de kwaliteitseisen en als deze allemaal uit Europa komen.

De buitengewone kwaliteit van Petrof

Door het gebruik van materialen van een hoogwaardige kwaliteit, gaan de piano’s en vleugels van Petrof erg lang mee. De zangbodem van Petrof is ook uitgerust met zeer goed materiaal. Het is namelijk gemaakt van vurenhout. Dit hout voor de zangbodem komt van hooggelegen sparren uit Europese bosgebieden. Er wordt voor dit hout gekozen, omdat het niet snel scheurt, maar toch flexibel is. Dit hout is perfect om de trillingen van de piano op te vangen en om de trillingen door te voeren.

ISO-certificering

De piano’s en vleugels van Petrof hebben een ISO-certificering. De bedrijven die een ISO-certificering voldoen aan de eisen en de normen van ISO. De norm van ISO stelt eisen aan de gecertificeerde instelling en controleert of het bedrijf hier nog steeds aan voldoet. Het doel van ISO is om de klanttevredenheid te verhogen, de kwaliteit te blijven verbeteren en te zorgen voor een hogere omzet.

Wenst u een silent systeem?

Het is mogelijk om een silent systeem te laten bouwen in de Petrof P 135 K1. Met dit systeem wordt uw piano omgebouwd tot een combinatie tussen een silent piano en een akoestische piano. U kunt namelijk met een silent systeem nog steeds genieten van het akoestische geluid van de piano en u kunt de piano bespelen in de silent functie. De silent functie is gemakkelijk in gebruik. Het enige wat u hoeft te doen is het inschakelen van de silent functie met de juiste knop en u moet uw hoofdtelefoon inpluggen. De piano is dan helemaal klaar.

Bij het inbouwen van een silent systeem wordt er een rails geplaatst in de piano. Deze rails voorkomt dat de hamers de snaren raken. Door deze speciale ontwikkeling zijn er maar minimale aanpassingen nodig in de regulatie van het mechaniek. De hamerhaaien worden tijdens de actie ‘onderschept’. voordat ze contact maken met de snaren van het instrument. De pianist ervaart hierdoor vrijwel geen verschil in speelaard tussen de Silent functie en het akoestische pianospel.

Kom op bezoek in onze showroom

Wij heetten u van harte welkom in onze showroom. In onze showroom staan veel verschillende piano’s en vleugels. Onder het genot van een bakje koffie of een kopje thee kunt u rustig rondkijken naar alle verschillende modellen. Onze experts staan klaar om u te informeren, te adviseren en om uw vragen te beantwoorden. U kunt een afspraak inplannen via onze website.

Andere opties

De Petrof P135 K1 is één van de beste modellen van Petrof. De piano wordt ook omschreven door Petrof als “Het uitzonderlijke erfgoed van onze voorouders”. Het model is hierdoor ook wat duurder dan de andere piano’s van Petrof. De P131 M1 is een wat goedkopere piano met een vergelijkbaar formaat. Dit model heeft ook een prachtig design. Als u meer wilt weten over de verschillende opties en mogelijkheden, kunt u contact met ons opnemen. Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Gewicht 243,0 kg
Diepte 60,6 cm
Breedte 144,6 cm
Hoogte 134,1 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in Wezep nee
Merk Petrof
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Detoa
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Schoothoogte 67,0 cm
Beslag messing
Artikelcode P002940