U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Kawai K-600 E/P messing piano

Kawai heeft de Millennium III mechaniek uit zijn wereldwijd bekende vleugels overgezet naar de Kawai piano's. Het resultaat is een stabiel, sterk en zeer precies mechaniek. Daarnaast heeft de K-600 een prachtige volle klank die rijk is in details.

Lees verder >
€ 11.368,00
€ 10.199,00
Beschikbare Varianten
Koichi Kawai

Koichi Kawai

Koichi Kawai werkte al op jonge leeftijd in de werkplaats van Yamaha en deed daar jarenlang ervaring op tot hij in zijn 41ste levensjaar in 1927 besloot om voor zichzelf te beginnen. Binnen een jaar had Kawai zijn eerste vleugel geproduceerd. Kawai had een moeilijke start dankzij een gebrek aan bekwame ambachtslieden en hoogwaardig materiaal. Gedurende de jaren 30 kwam de productie van de grond en produceerde Kawai 1000 piano’s per jaar.

Helaas werd de fabriek in Hamamatsu volledig verwoest in de Tweede Wereldoorlog en werd alles onzeker voor Koichi Kawai. Na jarenlang hard werken herstelde het bedrijf zich gelukkig in 1949 en in 1953 lag de productie alweer op 1500 piano’s per jaar. Daarna is het bedrijf onder de zoon Shigeru Kawai en vervolgens onder kleinzoon Hirotaka Kawai blijven groeien tot de nummer twee in pianoproductie van de wereld.

Lees meer over het merk Kawai

Accessoires

Meer Informatie

Kawai K-600 Millennium III Mechaniek

Kawai heeft de Millennium III mechaniek uit zijn wereldwijd bekende vleugels overgezet naar de Kawai piano's. Het resultaat is een stabiel, sterk en zeer precies mechaniek. Door het integreren van het gepatenteerde ABS-carbon is de levensduur lang en stabiliteit van hoge kwaliteit. Het lichter ontwerp maakt het mechaniek zeer snel en moeiteloos te bespelen.

Massieve zangbodem

De K-600 heeft een hoogte van 130 cm en een massief vurenhouten zangbodem van 1,5 m2. Dit zorgt voor een uiterst krachtige en warme klank waarmee deze piano tot de klasse concertpiano's behoort. De gewenste welving wordt door 12 ribben in vorm gehouden. 

Loodvrije toetsen

De gewichten in de toetsen zijn niet meer van lood maar van ijzer gemaakt. Een betere wereld begint dus ook met Kawai!

Mahonie hamerkern

Bij de K-600 serie zijn de hamerkernen van mahonie gemaakt en zijn daardoor lichter, maar beschikken wel over dezelfde kwaliteit in stabiliteit.

NEOTEX toetsenbeleg in K600

NEOTEX biedt de zachtheid en structuur van het toetsoppervlak zoals bij ivoor- en ebbenhout. Erg duurzaam en slijtvast materiaal. Daarnaast is dit toetsenbeleg antistatisch, zodat stof niet aangetrokken wordt.

Klankverbetering door Tone Spreader

Onder de speeltafel van de K600 zijn klankopeningen (Tone Spreaders) geplaatst, zodat de klank en het volume nog beter zijn. Kortom de K600 is een prachtige piano die zowel in concertzalen als op conservatoria en op muziekscholen niet miststaat. Een aanschaf voor het leven!

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 280,0 kg
Diepte 65,0 cm
Breedte 153,0 cm
Hoogte 134,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom nee
Merk Kawai
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Kawai
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Beslag messing
Artikelcode P040279