Showroom weer geopend: plan nu een afspraak!

FP-60 vs FP-90

Roland FP-60X vs. FP-90X

Roland is één van de meest populaire merken als het aankomt op digitale piano’s. Roland maakt veel verschillende digitale piano’s, van stagepiano’s tot homepiano’s en in alle prijscategoriën. De twee instrumenten die op deze pagina vergeleken gaan worden zijn stagepiano’s. De FP-serie heeft in 2021 een update gekregen, wat ook de naam van de instrumenten heeft veranderd: van FP-60 naar FP-60X en FP-90 naar FP-90X.

Allereerst de Roland FP-60X: de in het zwart en wit verkrijgbare piano kost ongeveer €1095,-. De Roland FP-90X is in dezelfde kleuren verkrijgbaar maar is een prijssegment hoger, de FP-90X kost circa €1799,-. Maar wat zijn naast de prijs de verschillen en welke is de beste keuze? Lees het hieronder!


De overeenkomsten: FP-60X vs. FP-90X

Van de buitenkant lijken de instrumenten erg op elkaar, ongeveer dezelfde omvang en het gewicht van beide instrumenten is rond de 20kg. Verdere overeenkomsten zijn dat de piano’s beide 88 gewogen graded hammer en aanslaggevoelige toetsen hebben.

Daarnaast hebben de piano’s een polyfonie hebben van 256. Ook het totale aantal sounds verschilt weinig, 358 tegenover 362 van de FP-90X.

Het aantal aansluitmogelijkheden is ook gelijk, zo kan er een hoofdtelefoon, pedalen en microfoon aangesloten worden.

De verschillen: FP-90X vs. FP-60X

Het grootste verschil tussen de FP-60 en FP-90 zit in de speakers van het instrument. De FP-60X heeft speakers van 2 x 13 Watt, de FP-90X heeft 2 speakers van 25 Watt + 2 van 5 Watt. Ook de engine die het geluid produceert is van een hoger niveau. Bij de FP-60X is dit de Super Natural Sound Engine en de FP-90X heeft PureAcoustic Modelling. De laatstgenoemde zorgt voor een nog genuanceerder geluid. Ook het klavier is van een hogere kwaliteit.

Conclusie: Roland FP-60X vs. FP-90X

De Roland FP-90X is ongetwijfeld het betere instrument ten opzichte van de FP-60X. Maar is dit prijsverschil het voor u echt waard of is de Roland FP-60X voldoende? Vind u de speakers erg belangrijk is de FP-90X in ieder geval de betere keuze. Bent u benieuwd hoe de instrumenten in het echt klinken? Kom langs in onze winkel en ervaar de instrumenten zelf!

Winkelafspraak plannen

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg