LX705 vs HP704 Roland

Roland LX-705 vs HP-704

Roland is één van de meest populaire merken als het aankomt op digitale piano’s. In dit artikel gaan twee luxe home piano's van het merk vergeleken worden: de LX-705 en de HP-704. Dit zijn twee home piano's, omdat het uiterlijk van de piano’s gebaseerd is op akoestische piano’s.

De Roland LX-705 is onderdeel van de de meest luxe serie van het merk: de LX-serie. De LX-705 is hier de minst uitgebreide versie van. De LX-705 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

De Roland HP-704 is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren en is goedkoper dan de LX-705 (bekijk onderaan het artikel de actuele prijzen). Maar wat zijn naast de prijs verder de verschillen tussen de instrumenten? 


HP704 vs LX-705: De overeenkomsten

Van de buitenkant zijn er enkele overeenkomsten te vinden, natuurlijk hebben beide instrumenten 88 gewogen graded hammer en aanslaggevoelige toetsen. Het klavier is exact hetzelfde, namelijk het PHA-50 klavier. Onderaan het meubel zijn drie pedalen verwerkt, bij de LX-705 hebben deze pedalen wel een luxere uitstraling. De HP-704 is in zijn geheel iets groter, maar het speaker-gedeelte is bij de LX-705 groter. De speakers hebben wel hetzelfde vermogen, namelijk 2 x 25 Watt en 2 x 5 Watt.

De bediening van de instrumenten is vrijwel hetzelfde. Beide piano’s hebben een klein OLED-display, zonder touchscreen. Beide instrumenten beschikken wel over Bluetooth. Ook het aantal klanken van de instrumenten is exact hetzelfde, 324 in totaal.

LX-705 vs HP704: Wat zijn de verschillen?

De instrumenten hebben veel overeenkomsten, wat zijn dan nog de verschillen? Allereerst hebben de piano’s een andere toongenerator. Het klankopwekking systeem van de LX-700 is nog net iets geavanceerder,  wat zorgt voor extra nuance in het pianospel.

Een ander verschil zit in de polyfonie, dat is het aantal klanken dat het instrument tegelijk kan laten horen. Bij de LX-705 is dit 256, de HP-704 heeft dat nog iets hoger met 384. Voor de meeste spelers is het beide ruim voldoende.

Conclusie: LX-705 of HP-704?

Wat opvalt is dat er erg weinig verschillen zitten tussen de twee instrumenten. De Roland LX-705 heeft een luxere uitstraling dan de HP-704, maar scoort op weinig specificaties hoger dan de goedkopere Roland HP-704. Bent u benieuwd hoe de instrumenten in het echt klinken? Kom langs in onze winkel en profiteer van persoonlijk advies in de zoektocht naar een nieuwe piano!

Winkelafspraak plannen

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg