Muzikale MeiMaand Voordeel tot wel 30% korting


Inbouw silent systeem

Wilt u op uw akoestische piano kunnen spelen zonder dat anderen het horen? Een silent systeem geeft u de mogelijkheid om met hoofdtelefoon te spelen zodat uw omgeving de piano niet meer hoort. Een silent systeem biedt u zo de voordelen van een akoestische piano met het gemak van een digitale piano. Het inbouwen van silent systemen doen wij in onze werkplaats in Wezep. Natuurlijk kunnen wij uw instrument ophalen en weer terugbrengen. Neem gerust contact op voor meer informatie.


Hoe werkt een silent piano?

In een silent piano zitten sensoren onder de toetsen ingebouwd die de beweging van de toetsen kunnen registreren. Wanneer u de knop van de silent piano omzet slaan de hamertjes niet meer tegen de snaren en worden de registraties van de sensoren met behulp van samples omgezet in een mooi pianogeluid. Een silent systeem heeft geen invloed op de klank van de piano. Er wordt enkel een contactstrip met individuele sensoren voor alle 88 toetsen aangebracht onder te toetsen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook laat 's avonds nog spelen zonder dat u iemand wakker maakt.


Kosten inbouw silent systeem

De prijs is exclusief 2x transportkosten van €150,- (als uw piano op de beganegrond staat).


Voordelen van een silent systeem

  • U kunt altijd pianospelen, ook laat in de avond of vroeg in de ochtend wanneer uw partner, buren en/of kinderen slapen. Zo hoeft u nooit meer uw piano te laten staan wanneer u in een muzikale stemming bent of de inspiratie plots toeslaat.

  • Soms heeft een pianostuk een lastige passage die u vaak moet oefenen om het stuk mooi te laten lopen. Vaak is het voor uw familie niet heel prettig om dat ene moeilijke stukje keer op keer te moeten horen en is het dus erg fijn als u op dit moment even een hoofdtelefoon op kunt zetten.

  • Veel fabrikanten claimen dat hun digitale piano een klavier heeft dat net zo speelt als een akoestische piano, maar uiteindelijk zal dit nooit helemaal waar zijn. Een silent piano blijft een akoestische piano, dus de aanslag is ook nog steeds geheel authentiek.

  • Naast een hoofdtelefoon kunt u natuurlijk ook versterking aansluiten op het silent systeem, zo heeft u in essentie een akoestische piano met en volumeknop. Ook dit kan een uitkomst bieden wanneer u ‘s avonds nog wilt spelen, maar geen geluidsoverlast wilt veroorzaken. Door speakers aan te sluiten hoeft u geen hoofdtelefoon op en kan bijvoorbeeld uw partner nog wel meegenieten van uw spel, maar worden de buren of kinderen niet wakker gehouden.

  • U krijgt naast de mogelijkheid tot spelen met een hoofdtelefoon nog meer voordelen van een digitale piano. Veel silent systemen hebben bijvoorbeeld ook extra geluiden aan boord zodat u bijvoorbeeld ook e-piano, orgel of strijkers kunt spelen, of hebben zelfs een ingebouwde metronoom en recorder.

  • U kunt uw eigen geliefde piano volledig behouden, maar krijgt het gemak van een digitale piano erbij. Het akoestische klankkarakter verandert niet door de inbouw van het silent systeem, wel kunt u daarna met hoofdtelefoon spelen op uw eigen piano. De klank wordt dan niet door uw piano gemaakt maar met behulp van samples van het silent systeem.


Adsilent

Bij Oostendorp Muziek kiezen wij graag voor díe kwaliteit die een mooie muziekbeleving realiseert. AdSilent is het beste systeem dat achteraf kan worden ingebouwd op het gebied van klankkwaliteit, speelgevoel en functionaliteiten. Het Adsilent systeem biedt u vele extra’s die de voordelen van digitaal groter maken. Met Adsilent heeft u onder andere beschikking tot maar liefst 127 instrumentklanken, een metronoom, een recorder en een polyfonie van 247 tonen. Wat Adsilent ook vooral bijzonder maakt is de mogelijkheid om via bluetooth met de Adsilent app op uw telefoon/tablet het silent systeem te besturen en bijvoorbeeld opnames op te slaan op uw telefoon of tablet. Deze systemen kunnen in elke piano worden ingebouwd mits de piano hoger is dan 116 cm en de piano 88 toetsen heeft.


Silent systeem laten inbouwen

Er zijn tegenwoordig veel nieuwe en tweedehands piano's met silent systeem te koop. U kunt er echt ook voor kiezen om in uw eigen piano of vleugel een silent systeem te laten bouwen. Zo kunt u uw geliefde piano houden, maar toch ook de voordelen van silent in huis nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en prijzen voor het inbouwen van een silent systeem in uw vleugel of piano. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan via onderstaande button contact op met onze klantenservice!

Contact opnemen