Piano of vleugel revisie

Piano of vleugel reviseren

Een goed onderhouden piano of vleugel gaat ongeveer zestig tot tachtig jaar mee. Daarna is het instrument toe aan revisie. Onze vakmensen reviseren zowel piano’s als vleugels.
Bij een revisie worden alle versleten onderdelen vervangen waardoor een instrument weer jaren meegaat. Oostendorp Muziek heeft ervaren pianotechnici in huis die de capaciteiten hebben om uw piano of vleugel te reviseren. Een revisie houdt bij ons in dat heel uw instrument grondig wordt nagelopen en waar nodig hersteld. Wij voeren zowel grote als kleine revisies uit binnen het gewenste budget. 

Praktische informatie

Het reviseren van piano's en vleugels doen wij in onze werkplaats in Wezep. Natuurlijk kunnen wij uw instrument ophalen en weer terugbrengen. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Contact opnemen voor meer informatie

Verschil tussen piano reparatie en revisie

Bij een pianorevisie wordt de gehele piano nagelopen en worden alle versleten onderdelen vervangen om de piano weer terug te brengen in zijn originele staat. Zo kunnen zelfs antieke vleugels van 100 jaar oud weer prachtig klinken en weer garant staan voor decennia aan speelplezier. Bij een pianoreparatie gaat het enkel om het vervangen van een of meerdere kapotte onderdelen. Bij echt oude piano's zal het niet voldoende zijn om alleen enkele écht kapotte onderdelen te vervangen. Uw piano herstellen? Neem gerust contact op.

Piano Bechstein reviseren

Wanneer is een revisie nodig?

Een kleine revisiebeurt om de 10 jaar is aan te bevelen. De hamerkoppen zijn na tien jaar vaak ingesleten omdat ze continu tegen de snaren slaan. Deze koppen worden dan geschuurd in de originele vorm. Hierdoor wordt het aanslagpunt weer kleiner waardoor er meer boventonen vrijkomen en uw piano dus mooier klinkt. Ook de afregeling moet na tien jaar worden onderhouden. De timing van de verschillende onderdelen is niet meer uitgebalanceerd als u op de piano speelt. Dit heeft nadelige gevolgen voor de dynamiek van uw pianospel en de slijtgevoeligheid van de onderdelen.

Wat gebeurt er bij een piano- of vleugelrevisie?

Afhankelijk van de piano kunnen er vele verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd. Een greep uit de ingrepen die een pianotechnici kan doen bij een piano of vleugel:

  • Het leer en vilt opnieuw aanbrengen
  • Het vervangen van stempennen of hamerkoppen
  • Het politoeren van de kast
  • Het polijsten of vervangen van het klavierbeleg
  • Het vervangen van de besnaring
  • Pianotoetsen repareren

De hiernaast getoonde ruim 100 jaar oude Bechstein piano heeft een volledige revisie gekregen. Dit wil zeggen dat praktisch alle onderdelen vervangen zijn. Sommige houten onderdelen blijven origineel en worden alleen het vilt op dat hout vervangen, aangezien hout niet slijt. Omdat de zangbodem van de piano origineel blijft, de snaren worden nagemeten en dus de originele maten worden aangehouden, blijft de klank authentiek.

Het resultaat van een pianorevisie

Piano kapot? Na een uitgebreide revisie is de piano weer in zijn originele staat, waardoor deze weer minimaal 40 jaar mee kan gaan. In onderstaande video is de door Oostendorp gereviseerde Bechstein piano te zien:

Piano reviseren kosten

De kosten van een pianorevisie of vleugelrevisie kunnen erg uiteenlopen. Het verschilt erg veel per piano wat er moet gebeuren om de piano volledig op te knappen. We kunnen daardoor helaas geen indicatie geven hier, het wordt per piano bekeken. Neem gerust contact op met onze klantenservice voor meer informatie!

Contactpagina van Oostendorp Muziek


Piano of vleugel reparatie

In de werkplaats van Oostendorp Muziek worden vele verschillende reparaties aan akoestische instrumenten uitgevoerd. Hieronder kunt u lezen wat Oostendorp Muziek voor reparaties uitvoert en krijgt u meer informatie over de kosten hiervan. Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice!

Piano reparatie Oostendorp Muziek

Piano of vleugel reparatie door Oostendorp Muziek

In de werkplaats van Oostendorp worden vele verschillende reparaties aan akoestische instrumenten uitgevoerd. Enkele voorbeelden zijn:

  • Het vervangen van stempennen, hamerkoppen of snaren
  • Bodem schuren of repareren
  • Klavier polijsten

Naast ingeruilde instrumenten showroom klaar maken kunnen onze technici ook uw piano weer als nieuw maken. Hierdoor staat uw piano of vleugel weer als nieuw in uw persoonlijke showroom!

Piano reparatie kosten

De kosten van een piano of vleugel reparatie lopen erg uiteen. Dit hangt met name af van wat de staat van het instrument is. Daarom wordt vaak voor een reparatie of revisie gevraagd om foto’s van de binnen- en buitenkant van het instrument te maken. Met eventueel nog extra informatie over het instrument kan er een duidelijke inschatting gemaakt worden wat de kosten zullen zijn. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een reparatie? Neem gerust contact op met onze klantenservice!


Wanneer is een restauratie nodig?

Bij restauratie wordt een instrument weer helemaal in originele stijl teruggebracht. Revisie en restauratie liggen heel dicht bij elkaar in het piano vak. Bij de restauratie is het belangrijk dat het oorspronkelijke karakter van het instrument weer optimaal wordt en de originele kwaliteit niet verloren gaat. Een gerestaureerde piano of vleugel is een prachtig meubel in uw woning en onderscheidt zich van nieuwe instrumenten door een unieke kast en een heel eigen toonkarakter.

Contact opnemen