Piano of vleugel stemmen

Uw piano of vleugel stemmen bij Oostendorp Muziek

Om uw piano in goede conditie te houden en voor een optimale klank adviseren wij om het instrument twee keer per jaar te laten stemmen. U kunt uw piano laten stemmen door ervaren pianostemmers die werken namens Oostendorp Muziek. Maak nu online een stemafspraak en plan zelf een dag en tijdstip dat u uitkomt!

Praktische informatie

Het stemmen van piano's en vleugels doen we bij u op locatie. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Waarom laten stemmen?

Regelmatig stemmen is nodig omdat een valse piano niet prettig klinkt en het nodig is voor het onderhoud van uw piano. Een piano hoeft niet heel vals te klinken als deze lange tijd niet is gestemd. Het kan zijn dat de toon van de hele piano is gezakt. De piano kan dan een (gedeelte van een) toon te laag staan. Wist u dat op uw piano meer dan 18 ton aan spanning staat? De constructie van de piano is zo gemaakt dat hierdoor de optimale klank kan worden bereikt. Zakt die spanning een toongedeelte (bijvoorbeeld 2 ton), dan heeft dat een negatieve invloed op het geluid. Langdurige verwaarlozing kan zelfs leiden tot definitief verlies van de mooie klank van de piano. Let hier goed op bij de aanschaf van een oude piano of laat de piano eerst door ons taxeren.

Waardoor ontstemt een piano?

Veel onderdelen in een piano zijn van hout gemaakt, en hout heeft de eigenschap om uit te zetten en te krippen bij schommelingen van temperatuur en luchtvochtigheid. Helaas voor uw piano horen schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid nou eenmaal bij het weer en is het dus onmogelijk om te voorkomen dat een piano ontstemt. Wel is het mogelijk om de omstandigheden te verbeteren met luchtontvochtigers en luchtbevochtigers om de luchtvochtigheid gelijk te houden. Oostendorp Muziek heeft ook een aantal van deze handig apparaten in het assortiment. Bekijk hier alles rond klimaatbeheersing.

Hoe vaak moet een piano gestemd worden?

Voor uw vleugel of piano is het het best om een twee keer per jaar gestemd te worden. Zo blijft is de klank optimaal en blijft dat ook langer zo. Wanneer u een piano minder vaak laat stemmen is dit vooral minder goed voor de piano op de langere termijn. Langdurige verwaarlozing kan zelfs leiden tot definitief verlies van de mooie klank van de piano. Let hier goed op bij de aanschaf van een oude piano of laat de piano eerst door ons taxeren.

Kosten piano of vleugel laten stemmen

Oostendorp Muziek heeft pianostemmers in dienst en staat in contact met een netwerk van pianostemmers. Een stembeurt van onze eigen pianostemmer kost €92 en stemt piano's binnen 40km van Oostendorp Muziek. Woont u buiten deze regio? Geen probleem, neem contact met ons op en wij zullen u in contact brengen met een stemmer die bij u in de regio werkt. Het tarief kan dan iets afwijken van de standaard €92.