Taxatie van uw piano of vleugel

Uw piano of vleugel laten taxeren

Als u een piano of vleugel wilt aankopen of verkopen, kunt u het instrument door onze taxateur laten taxeren. U ontvangt daarvan dan een taxatierapport. Een taxatie is sterk aan te bevelen als u bijvoorbeeld een piano of vleugel wil kopen via een particulier. Aan een instrument kan namelijk veel mankeren zonder dat u dat zelf kunt zien, zoals een scheur in de zangbodem of kam. Zitten er scheuren in het gietijzeren frame of in het stemblok? Dan heeft het instrument meestal geen waarde meer. Het is namelijk erg arbeidsintensief om zoiets te repareren.


Taxatie door onze pianotechnici

Laat uw piano taxeren bij Oostendorp Muziek. Onze pianotechnici behoren tot de besten van Nederland. Zij stemmen concertvleugels voor concerten en onderhouden de vleugels van verschillende bekende pianisten. Door hun ervaring en inzicht kunnen zij een reƫle waarde toekennen aan een piano of vleugel. Ook kunnen wij een taxatie met prijsopgave voor u maken voor het reviseren van een piano of vleugel.


Piano taxatie kosten

De kosten van een pianotaxatie zijn enorm afhankelijk van decomplexiteit en staat van het instrument. Hoe complexer een instrument is, hoe meer er in detail gekeken moet worden naar de afzonderlijke onderdelen en evt. problemen/gebruikssporen. Ook zijn bijzondere en unieke piano's of vleugels moeilijker te taxeren dan meer gangbare instrumenten. Maar wat u dan ook wilt laten taxeren, Oostendorp Muziek biedt de taxatie voordelig aan. Alles zodat u waar voor uw geld krijgt bij de verkoop.

Neem hier contact op voor meer informatie!