Muzikale MeiMaand Voordeel tot wel 30% korting


Piano of vleugel verhuizen

Piano verhuizen

Een piano of vleugel verhuizen is lastiger dan men vaak denkt. Niet door de grootte van het instrument, maar vooral door de kwetsbaarheid van de materialen die in het instrument zijn verwerkt. Het instrument kan ontstemd raken door plotselinge temperatuurverschillen en schokken, of erger: het instrument loopt schade op. Onze transporteurs vervoeren dagelijks piano's, vleugels en andere grote instrumenten door heel Nederland. Ze hebben de ervaring en benodigdheden om uw instrument veilig op een nieuwe plek te krijgen. We zoeken voor ieder transport de meest passende oplossing, dus ook voor verhuizingen van of naar etage kunt u bij ons terecht.

Wat kost het om een piano te laten verhuizen?

Het vervoer van een piano is een gespecialiseerde taak die met grote zorg moet worden uitgevoerd. Dit vereist nauwkeurigheid en expertise om ervoor te zorgen dat de piano veilig wordt verplaatst. De totale kosten van deze dienst, die doorgaans beginnen bij €300 voor een piano of orgel en €600 voor een vleugel, variëren afhankelijk van verschillende factoren. Deze kosten worden onder andere bepaald door onderstaande aspecten:

  • Verhuiswagen en aantal kilometers
  • Aantal verhuizers
  • Verhuislift en hijskraan

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het verhuizen van uw piano? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Piano verhuizen: zo gaan onze verhuizers te werk

  1. Piano optillen: onze verhuizers maken gebruik van een speciaal 'verhuishondje' om de piano te verplaatsen. Dit is een plateau op wielen dat speciaal ontworpen is voor het verplaatsen van zware voorwerpen. Het maakt het hanteren van drempels en andere obstakels eenvoudiger.
  2. In de verhuiswagen plaatsen: onze verhuizers beschikken over jarenlange ervaring in het verplaatsen van diverse grote toetsinstrumenten. Er wordt vervolgens een specifieke methode gehanteerd om de piano of vleugel veilig te transporteren, zonder enige schade toe te brengen. Nadat de piano stevig is vastgezet met spanbanden, wordt deze door de verhuizers naar het gewenste adres verplaatst.
  3. Uitladen van uw piano: wanneer de piano is gearriveerd op het adres dan laden ze de piano uit en verplaatsten deze naar de aangwezen plek.

Kan een piano ook over de trap worden vervoerd?

Nee, we verhuizen geen piano's over de trap vanwege het gewicht, het risico en de ARBO-wet. In uitzonderlijke gevallen bekijken we de situatie individueel. We kunnen een verhuislift gebruiken, waarbij 3 tot 6 personen helpen afhankelijk van de situatie en het gewicht van de piano. Als alternatief kan een elektrische traploper worden ingezet voor rechte trappen met voldoende ruimte. Drempels of enkele treden zijn geen probleem. Voor lastigere gevallen kan een hijskraan nodig zijn.

Andere services van Oostendorp Muziek

Bij Oostendorp Muziek bieden we een breed scala aan diensten voor piano liefhebbers. Of u nu op zoek bent naar dag verhuur van een piano, wilt investeren in een inbouw silent systeem om stil te spelen, of overweegt om uw piano of vleugel te verkopen. Onze ervaren pianostemmers zorgen voor het stemmen van uw piano of vleugel. Ook voor onderhoud en reparaties bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast bieden we verhuur van digitale piano’s en vleugels voor speciale gelegenheden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat de mogelijkheden voor u zijn? Neem dan contact op met onze klantenservice.


Aanvraagformulier

In het onderstaande aanvraagformulier vindt u de kosten voor het verhuizen van een piano of vleugel bij Oostendorp Muziek. Wanneer uw aanvraag is verstuurd gaan we er direct mee aan de slag en krijgt u zo snel mogelijk een reactie van een van onze medewerkers.