Ontvang tot wel 30% korting op verschillende producten tijdens de voorjaarsactie!


Digitale piano huren / elektrische piano huren

Bij Oostendorp Muziek is het zowel mogelijk een digitale piano voor één dag te huren als voor langere termijn. Op deze pagina kunt u meer lezen over de lange termijn huur. Wilt u meer weten over de dagverhuur van een elektrische piano? Bekijk dan deze dagverhuur digitale piano pagina


Lange termijn verhuur digitale piano

Bent u op zoek naar een volwaardige digitale piano met een prachtige klank en goede aanslag, maar wilt u het instrument niet meteen aanschaffen? Wij bieden u de mogelijkheid aan om een digitale piano te huren en na 6 maanden te bepalen of u het instrument wenst aan te schaffen of te retourneren. U heeft ook de mogelijkheid om de huurperiode te verlengen met nogmaals 6 maanden. Zo heeft u mooi de tijd om te kijken of de piano (en deze nieuwe hobby) past bij u. En wanneer u de piano aanschaft, krijgt u altijd de huur van de eerste 6 maanden weer terug.

De digitale piano's die in aanmerking komen voor verhuur en huurkoop, zijn van onze eigen Digital Classic serie. Deze bestaat uit een lijn digitale piano's met de klassieke, tijdloze uitstraling van een akoestische piano. U kunt kiezen uit de modellen Basic, Deluxe en Elite. Heeft u beperkte ruimte of zoekt u een piano binnen een lagere prijsklasse? Dan is de Oostendorp P-serie zeker de moeite waard om uit te proberen. Binnen deze serie kunt u kiezen tussen de P1 en P2.

Een digitale piano heeft zeer weinig onderhoud nodig. U hoeft het instrument bijvoorbeeld nooit te laten stemmen. Bovendien kunt u met een hoofdtelefoon ongestoord dag en nacht oefenen. U heeft dus de voordelen van een digitale piano, gecombineerd met de  schitterende authentieke uitstraling van een akoestische piano. De digitale componenten van de piano zijn van Yamaha, hiermee staat de Digital Classic serie garant voor een natuurlijke expressie en degelijke kwaliteit. Lees hier meer over Digital Classic piano's.

Met het aanbieden van een huurmogelijkheid maken wij het voor u mogelijk om piano te spelen op een goed instrument. Wij proberen met het verhuren van piano's de mogelijkheid om een goed begin te maken voor een aantrekkelijke prijs te stimuleren. Accessoires zijn bij huur van een digitale piano optioneel en kunt u naar eigen smaak en wens uitzoeken bij ons in de winkel.

Oostendorp Muziek biedt u

 • Een flexibel huursysteem met een looptijd van 6 maanden.
 • Scherpe tarieven, bestaande uit huur, borgsom en transportkosten.
 • De mogelijkheid om na de huurperiode de piano te kopen, de huur te verlengen, de digitale piano te retourneren of toch een ander instrument uit te zoeken.
 • Als u na de huurperiode besluit om de digitale piano huurkoop aan te schaffen, dan worden de betaalde huur en borg van de eerste periode 100% in mindering gebracht op de aanschafprijs.
 • U kunt de huurperiode ongelimiteerd verlengen.
 • Bij de huur aangeschafte accessoires worden, indien gewenst, teruggekocht door Oostendorp Muziek tegen (maar liefst) 50% van de aankoopprijs.
 • Tijdens de huurperiode geniet u van de Oostendorp garantie op uw piano.

Mogelijkheden en tarieven digitale piano huren

Termijn Termijnbedrag Borg Digital Classic-piano
6 maand €60/maand €300 Oostendorp P1 of P2
6 maand €90/maand €400 BasicDeluxe of Royal
6 maand €130/maand €500 Elite

Transportkosten voor uw huurpiano

Binnen Nederland €150

Wij gebruiken professionele transportmiddelen. Bovenstaande transportkosten gelden voor levering op de begane grond en op locaties die een lift hebben waar de piano in past. Bij overige situaties - als er bijvoorbeeld getakeld moet worden - kunnen de tarieven variëren. Wij doen u dan een passende prijsopgave. Takelkosten worden niet in mindering gebracht bij aanschaf. Interesse? Neem contact op!

Rekenvoorbeeld huurtarief

Stel, u wilt een Oostendorp Digital Classic Deluxe huren. Deze valt in de categorie van €90 per maand met een borgsom van €400. U woont verder in Nederland op de begane grond. U betaalt dan €150 voor het transport. Dit resulteert in de volgende rekensom:

Huur voor 6 maanden 6 x €90 = €540
Borgsom €400
Transportkosten €150
Totaal huurtarief €1.090

Als u na de huurperiode besluit om het instrument aan te schaffen, wordt de reeds betaalde huur en borg in mindering gebracht op de verkoopprijs:

Verkoopprijs piano €3.425
Restitutie huurtarief €540
Restitutie borgsom €400
Resterende aanschafprijs €2.485

Voorafgaand aan de huurperiode

Het kiezen van een piano

Om te bepalen welke piano u het meest aanspreekt is de juiste voorlichting van groot belang. Met onze 40 jaar ervaring in dit vak, weten wij precies waar u rekening mee moet houden. Uw smaak van groot belang: vindt u een warme klank mooi of houdt u van een meer heldere klank? In de showroom laten wij de verschillen graag horen! Nadat alle wensen zijn besproken, blijven er uit het ruime aanbod digitale piano's dat opgesteld staat nog een paar over, die het beste bij uw wensen passen. Zo maken wij uw keuze makkelijk en overzichtelijk.

Een piano uitgezocht, hoe nu verder?

Nadat u uw digitale piano heeft uitgezocht stellen wij samen met u een huurovereenkomst op, hiervoor hebben wij een kopie van uw identiteitsbewijs nodig. U krijgt een kopie van de overeenkomst en de voorwaarden mee naar huis. Vervolgens nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen voor de aflevering. Omdat elke afgeleverde digitale piano eerst een uitgebreide eindcontrole krijgt, streven wij er altijd naar om piano's binnen 4 weken bij u thuis af te leveren. Het totale bedrag van 6 maanden huur dient u in een keer te betalen, dus niet in maandelijkse termijnen. Op die manier hebben wij er geen extra werk mee en kunnen wij onze huurprijzen laag houden. Bovendien hoeft u er gedurende de huurperiode niet meer naar om te kijken.


Einde van de huurperiode

U krijgt bij ons geen kleine lettertjes en stilzwijgende verlengingen, maar een overzichtelijke huurovereenkomst, waar alle mogelijkheden duidelijk in beschreven staan. Daarnaast nemen wij altijd zelf contact met u op, voordat de overeenkomst verlopen is. Ook bij een verlenging. U hoeft nergens aan te denken. Wij doen er alles aan om u te ontzorgen, zodat u alleen maar hoeft te denken aan pianospelen. Tegen het einde van de huurperiode nemen wij weer contact met u op om de vervolgstappen met u te bespreken. Wij bieden de volgende keuzes:

 1. U schaft het gehuurde instrument aan met restitutie van de huur en borg.
 2. U schaft in onze showroom een ander instrument aan, ook met restitutie van de huur en borg. De prijs van dit instrument dient minstens 75% van de prijs van het gehuurde instrument zijn.
 3. U verlengt de huur voor nogmaals 6 maanden. Wanneer u na een verlenging de piano alsnog aanschaft, wordt alleen de eerste huurperiode gerestitueerd. U kunt onbeperkt blijven verlengen.
 4. U laat de piano door ons retourneren. De betaalde borgsom wordt dan verrekend met de extra transportkosten voor het ophalen van het instrument.

Contact opnemen