U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Lange termijnverhuur Piano

Het spelen op een goede akoestische piano is en blijft een ervaring die niet door digitale instrumenten geëvenaard wordt. De klank is rijk, levendig en natuurlijk. Iedere piano heeft zijn eigen karakter, waardoor de keuze voor de juiste piano heel persoonlijk is.

Een kwalitatief goede piano aanschaffen kan een investering voor het leven zijn en dat doet u natuurlijk niet zomaar. Oostendorp Muziek biedt u daarom de mogelijkheid om een piano te huren alvorens u tot koop overgaat. En mocht de liefde voor het instrument niet blijvend zijn, dan halen wij de piano uiteraard weer op, zo zit u nergens aan vast. Wilt u de piano wel houden, dan krijgt u de betaalde huur en borg in mindering gebracht op de aankoopprijs van de piano. Zo betaalt u niets extra voor de huur van uw piano.

Bij Oostendorp Muziek kunt u al een akoestische piano huren vanaf € 10,- per maand. Deze goedkope huurpiano’s zijn erg gewild en daardoor niet altijd leverbaar. Staat er niet bij wat u zoekt? In onze werkplaats en magazijn staan ook veel piano's. U kunt altijd contact opnemen om uw specifieke wensen te bespreken. Graag zien wij u in de showroom om verschillende piano's uit te proberen en de piano te vinden die bij u past.

Met het aanbieden van een huurmogelijkheid maken wij het voor u mogelijk om piano te spelen op een goed instrument, zonder dat u risico loopt. U hoeft dan niet een goedkope tweedehands piano via Marktplaats te kopen. Niets is vervelender dan pianospelen op een piano die onregelmatig speelt en vals is. Wij stimuleren met het verhuren van piano's de mogelijkheid om een goed begin te maken voor een aantrekkelijke prijs. Accessoires zijn bij huur optioneel en kunt u naar eigen smaak en wens uitzoeken bij ons in de winkel.

Neem hier meer contact op

Oostendorp Muziek biedt u:

 • Een flexibel huursysteem met een looptijd van 6 maanden.
 • Scherpe tarieven, bestaande uit huur, borgsom en transport.
 • De mogelijkheid om na de huurperiode de piano te kopen, de huur te verlengen, de piano te retourneren of toch een ander instrument uit te zoeken.
 • Als u na de huurperiode besluit om de piano te kopen, dan worden de betaalde huur en borg van de eerste periode volledig in mindering gebracht op de aanschafprijs.
 • U kunt de huurperiode ongelimiteerd verlengen.
 • Bij de huur aangeschafte accessoires worden, indien gewenst, teruggekocht door Oostendorp Muziek tegen (maar liefst) 50% van de aankoopprijs.
 • Tijdens de huurperiode geniet u de Oostendorp Garantie op uw piano.

 


Mogelijkheden en tarieven piano huren

Termijn Termijnbedrag Borg Omschrijving
6 maand € 10,00 / maand € 100,00 Bruine piano's tot € 2.000,00
6 maand € 30,00 / maand € 100,00 Tot € 2.000,00
6 maand € 50,00 / maand € 200,00 Tussen € 2.000,00 en € 4.000,00
6 maand € 80,00 / maand € 300,00 Tussen € 4.000,00 en € 6.000,00
6 maand € 120,00 / maand € 400,00 Tussen € 6.000,00 en € 8.000,00
6 maand € 170,00 / maand € 500,00 Tussen € 8.000,00 en € 10.000,00

Transportkosten voor uw huurpiano

BINNEN NL € 75,00

Bovenstaande transportkosten gelden voor levering op de begane grond en op locaties die een lift hebben waar de piano in past. Bij overige situaties - als er bijvoorbeeld getakeld moet worden - kunnen de tarieven variëren tussen € 250,00 en € 800,00. Wij doen u dan een passende prijsopgave. Transportkosten worden niet in mindering gebracht bij aanschaf.

Wij streven ernaar om het huren van een piano zo aantrekkelijk mogelijk voor u te maken en daarom houden wij de transportkosten zo laag mogelijk. De totale kosten zijn inclusief het stemmen en speelklaar maken van de piano. Het gebruik van professionele transportmiddelen zorgt ervoor dat de piano niet ontstemt tijdens het vervoer. Zo wordt de piano keurig gestemd bij u thuis afgeleverd en kan het speelgenot beginnen. Wanneer u tijdens de huurperiode de piano nogmaals wilt laten stemmen, is dit voor uw eigen rekening.

 

Rekenvoorbeeld huurtarief

Stel u wilt een piano huren die een verkoopprijs van € 3.995,00 heeft. Deze valt in de categorie van € 50,00 per maand met een borgsom van € 200,00 (zie overzichtstabel over de mogelijkheden en tarieven) U woont in Nederland en op de begane grond, de transportkosten zijn daarom € 75,00. Dit resulteert in de volgende rekensom:

Huur voor 6 maanden 6 x € 50,00 = € 300,00 
Borgsom € 200,00
Transportkosten € 75,00
Totale huurtarief € 575,00

Als u na de huurperiode besluit om het instrument aan te schaffen, worden de reeds betaalde huur en borg in mindering gebracht op de verkoopprijs:

Verkoopprijs piano € 3.995,00
Restitutie huur & borg € 500,00
Resterende aanschafprijs € 3.495,00


 

Voorafgaand aan de huurperiode

 

Het kiezen van een piano

Om te bepalen welke piano u het meest aanspreekt is de juiste voorlichting van groot belang. Met onze 40 jaar ervaring in dit vak, weten wij precies waar u rekening mee moet houden. Van belang is bijvoorbeeld wat voor vloer u heeft en hoe de akoestiek van de ruimte is. Daarnaast is uw smaak van groot belang: vindt u een warme klank mooi of houdt u van een meer heldere klank? In de showroom laten wij de verschillen graag horen! Nadat alle wensen zijn besproken, blijven er uit de ruim 40 piano's, die in de showroom staan opgesteld, meestal nog een paar over, die het beste bij uw wensen passen. Zo maken wij de keuze makkelijk en overzichtelijk.

Een piano uitgezocht, hoe nu verder?

Nadat u uw piano heeft uitgezocht stellen wij samen met u een huurovereenkomst op, hiervoor hebben wij een kopie van uw identiteitsbewijs nodig. U krijgt een kopie van de overeenkomst en de voorwaarden mee naar huis. Vervolgens nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen voor de aflevering. Omdat elke afgeleverde piano eerst een uitgebreide eindcontrole krijgt, streven wij er altijd naar om de piano binnen 4 weken bij u thuis af te leveren. Wij hebben namelijk wat tijd nodig om de piano te stemmen en speelklaar te maken. Het totale bedrag van 6 maanden huur dient u in een keer te betalen, dus niet in maandelijkse termijnen. Op die manier hebben wij er geen extra werk mee en kunnen wij onze huurprijzen laag houden. Bovendien hoeft u er gedurende de huurperiode niet meer naar om te kijken.

Bent u al begonnen met de lessen? Dan kunt u gratis een leenpiano meenemen totdat de huurpiano geleverd wordt. Dit is een digitale stage piano met 88 gewogen pianotoetsen. Die kunt u zo op tafel leggen. Zo kunt u gewoon blijven oefenen totdat de piano geleverd wordt.

Einde van de huurperiode

Tegen het einde van de huurperiode nemen wij weer contact met u op om de vervolgstappen met u te bespreken. Wij bieden u dan de volgende keuzes:

 1. U schaft het gehuurde instrument aan met restitutie van de huur en borg.
 2. U schaft in onze showroom een ander instrument aan, ook met restitutie van de huur en borg. De prijs van dit instrument dient minstens 75% van de prijs van het gehuurde instrument zijn.
 3. U verlengt de huur voor nogmaals 6 maanden. Wanneer u na een verlenging de piano alsnog aanschaft, wordt alleen de eerste huurperiode gerestitueerd. U kunt onbeperkt blijven verlengen.
 4. U laat de piano door ons retourneren. De betaalde borgsom wordt dan verrekend met de extra transportkosten voor het ophalen van het instrument.

U krijgt bij ons geen kleine lettertjes en stilzwijgende verlengingen, maar een overzichtelijke huurovereenkomst, waar alle mogelijkheden duidelijk in beschreven staan. Daarnaast nemen wij altijd zelf contact met u op, voordat de overeenkomst verlopen is. Ook bij een verlenging. U hoeft nergens aan te denken. Wij doen er alles aan om u te ontzorgen, zodat u alleen maar hoeft te denken aan pianospelen.

Contact opnemen