7,5% Extra Cyberkorting! Automatisch toegepast in de winkelwagen

Wilhelm Schimmel W 180T WP messing vleugel

De Wilhelm Schimmel W 180 Tradition is een kleine vleugel. De vleugel van Wilhelm Schimmel is een Schimmel vleugel, maar dan gebouwd in Polen. De vleugels van Schimmel en Wilhelm Schimmel zijn namelijk gelijkwaardig op bijna alle vlakken. Zo is de kwaliteit hetzelfde, omdat Wilhelm Schimmel dezelfde materialen gebruikt als Schimmel en de kennis. En ook de klank van het instrument is vrijwel hetzelfde. Dit komt, omdat de fabriek van Wilhelm Schimmel in Polen aangestuurd wordt door de vakkundigen van de fabriek van Schimmel. Het mechaniek van de Wilhelm Schimmel W180 Tradition is ook hetzelfde mechaniek als de instrumenten van Schimmel. Dit mechaniek is het beste mechaniek voor piano's en vleugels. 

Een groot verschil tussen deze vleugel en de vleugels van Schimmel is de prijs. Zo zijn de Schimmel vleugels vele malen duurder dan de vleugels van Wilhelm Schimmel. Hierdoor zijn de Wilhelm Schimmel vleugels zeer geschikt als instapvleugels of als instrumenten om les mee te geven aan scholen. 

Lees verder >
€ 27.700,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Andere uitvoering Thuisbezorging
Hilversum Andere uitvoering Thuisbezorging

> Meer informatie

Beschikbare Varianten

Meer Informatie

Zangbodem van de vleugel

De zangbodem van de vleugels van Wilhelm Schimmel worden van hetzelfde materiaal gemaakt als de zangbodems van Schimmel. Deze zangbodems worden gemaakt van speciaal geselecteerd hout. Dit hout komt van de sparren uit het Beierse bosgebied. Dit hout is perfect hout voor de zangbodems van de instrumenten. Zo is dit hout stevig noch flexibel. De zangbodem van de vleugel heeft ook een grotere vorm en een bolling. Dit zorgt ervoor dat de klank voller en harmonieuzer is.

Renner-mechaniek

Alle Schimmel-instrumenten hebben het mechaniek van Renner. Niet alle Wilhelm Schimmel instrumenten hebben dit mechaniek, maar deze vleugel wel. Het Renner-mechaniek is volgens veel professionele pianisten het beste mechaniek voor piano’s en vleugels. Schimmel werkt al jarenlang samen met Renner en is hier tot op de dag van vandaag erg tevreden over. Het Renner-mechaniek wordt door meerdere Europese pianomerken gebruikt. Renner is net zoals Wilhelm Schimmel een Europees merk. Dit zorgt ervoor dat deze vleugel volledig Europees is.

Het merk Wilhelm Schimmel

De piano’s en vleugels van Wilhelm Schimmel worden in tegenstelling tot het merk Schimmel in hun fabriek in Polen gemaakt. De fabriek in Polen staat onder leiding van vakmensen afkomstig uit Duitsland die zijn opgeleid in de Schimmel fabriek te Braunschweig. Deze pianobouwspecialisten hebben veel vakkundigheid en kennis over de toetsinstrumenten en dit is van belang voor de kwaliteit van de piano’s en vleugels. In de fabriek in Polen is de opleiding en verdere scholing van de instrumentenbouwers een prioriteit. Net zoals in de fabriek in Duitsland is er een hecht verband tussen het traditionele handwerk en nieuwe technologische ontwikkelingen. De motivatie en de kennis van de pianobouwers zorgen ervoor dat de instrumentenbouw blijft innoveren. De piano’s en vleugels van Wilhelm Schimmel en Schimmel worden volledig in Europa geproduceerd. Hiervoor heeft Wilhelm Schimmel een certificaat ontvangen voor haar producten van de Bundesverband Klavier. Alle producten van Wilhelm Schimmel zijn dus ‘Made in Europe’.

Wenst u een Silent systeem?

Het is mogelijk om in de Wilhelm Schimmel W 180T een Silent systeem te laten bouwen. Met dit systeem wordt uw vleugel omgebouwd in een combinatie van een akoestische vleugel en een Silent piano. U kunt dan natuurlijk nog steeds genieten van het akoestische geluid van de vleugel en u kunt de vleugel bespelen in de Silent functie. Deze Silent functie is makkelijk te gebruiken, met één druk op de knop en met het inpluggen van uw hoofdtelefoon is de Silent functie klaar voor gebruik. De Silent functie is ook te gebruiken met een versterker.

Bij het inbouwen van een Silent systeem wordt er een rails geplaatst in de vleugel. Deze rails voorkomt dat de hamers de snaren raken. Door deze speciale ontwikkeling zijn er maar minimale aanpassingen nodig in de regulatie van het mechaniek. De hamerhaaien worden tijdens de actie ‘onderschept’ voordat ze contact maken met de snaren van het instrument. De pianist ervaart hierdoor vrijwel geen verschil in speelaard tussen de Silent functie en het akoestische pianospel.

Kom eens langs in onze showroom

In onze showroom hebben wij veel verschillende soorten piano’s en vleugels staan. In onze showroom kunt u onze instrumenten in het echt ervaren. U krijgt in onze showroom alle tijd en rust om de instrumenten te bespelen, te bekijken en te vergelijken. Onze verkopers bieden u graag een bakje koffie of thee aan en staan klaar om u te informeren en te adviseren. Als u vragen hebt zullen zij deze voor u beantwoorden. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, kunt u altijd contact met ons opnemen via de mail of telefonisch.

Andere opties

Wij hebben de Wilhelm Schimmel W 180T naast deze prachtige mahoniehouten uitvoering ook beschikbaar in het zwart en in het wit. Zowel de zwarte als de witte zijn in hoogglans. Op onze site kunt u zien welke kleuren er nog zijn. Wij hebben de Wilhelm Schimmel ook in een ander formaat te koop. Zo hebben wij een grotere variant van 206 cm. Wij hebben ook een aantal vleugels van Schimmel te koop. U kunt voor meer informatie onze website raadplegen of contact met ons opnemen en dan helpen wij u graag verder.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum nee
Gewicht 300,0 kg
Diepte 180,0 cm
Breedte 152,0 cm
Hoogte 103,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in Wezep nee
Merk Wilhelm Schimmel
Garantie 10 jaar
Kleur wit hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Renner
Bevat silentsysteem nee
Inbouw silentsysteem mogelijk ja
Beslag messing
Artikelcode P044434