U bent van harte welkom: het liefst op afspraak

Yamaha D GB1 K ENST PE messing vleugel

Al eeuwenlang wordt er muziek gemaakt, maar de manier waarop dit gedaan wordt, veranderd steeds weer. Een bewijs hiervan is de nieuwe Yamaha GB1 K Enspire ST vleugel. Als onderdeel van de nieuwste Disklavier Enspire serie vormt deze vleugel een unieke samensmelting van akoestische pianobeleving en multimedia en past daarmee volledig in het digitale tijdperk van de 21ste eeuw.

Lees verder >
€ 30.818,00
Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Voordeelbundels
Profiteer van extra voordeel op accessoires met de voordeelbundels van Oostendorp Muziek. Voeg het hoofdproduct toe aan uw winkelmand en kies vervolgens tot 4 extra accessoires met korting! Deze aanbieding geldt uiteraard ook in onze winkel.
+ € 39,95
(u bespaart € 59,05)
beleef
Yamaha D GB1 K ENST PE messing vleugel
Bekijk de video

Meer Informatie

Disklavier Enspire

Al eeuwenlang wordt er muziek gemaakt, maar de manier waarop dit gedaan wordt, veranderd steeds weer. Een bewijs hiervan is de nieuwe Yamaha GB1 K Enspire ST vleugel. Als onderdeel van de nieuwste Disklavier Enspire serie vormt deze vleugel een unieke samensmelting van akoestische pianobeleving en multimedia en past daarmee volledig in het digitale tijdperk van de 21ste eeuw. Speel uw favoriete pianomuziek af via uw Yamaha vleugel, terwijl u zelf lekker in uw favoriete stoel ontspant en met uw ogen dicht luistert naar de prachtige klanken. Of heeft u een restaurant of hotel? Verras uw gasten met een zelfspelende vleugel, compleet met bewegende toetsen en pedalen. Uiteraard is de beleving groter dan via de beste hifi installatie.

Degelijke Yamaha kwaliteit

Het fundament van de GB1 Enspire is een oerdegelijke, akoestische Yamaha vleugel. Weliswaar worden deze vleugels in Indonesië gebouwd, maar slechts door Yamaha gecertificeerde pianotechnici en onder zeer strenge kwaliteitscontrole. Hierdoor heeft de GB1 de klank, het touché en de kwaliteit die u van Yamaha gewend bent. De vleugel is van compact formaat met een lengte van slechts 151 cm. Hierdoor is deze vleugel ook in kleinere ruimtes makkelijk te plaatsen.

Opnames met akoestische beleving

Tegenwoordig kan men op bijna iedere digitale piano het pianospel opnemen en later weer afspelen. Echter blijft de klank een digitale replica van een akoestisch origineel. Door de ingebouwde Disklavier Enspire technologie is dat bij deze vleugel heel anders. U kunt hiermee uw spel akoestisch opnemen en ook akoestisch weer afspelen. Doordat de GB1 de opname via het vleugelmechaniek, de snaren en de zangbodem reproduceert, gaat er niets van uw muzikale intentie verloren. Elk detail wordt vastgelegd; ook de bewegingen van de pedalen en zelfs het moment van loslaten van de toets. Alle natuurlijke boventonen blijven behouden, in tegenstelling tot een digitale piano.

Het is ook mogelijk om verschillende pianopartijen apart op te nemen en af te spelen, bijvoorbeeld de linker- en rechterhand. Dit maakt de GB1 tot een ideale partner in de lespraktijk of bij het instuderen van pianopartijen. Achteraf kunt u verschillende elementen aanpassen, zoals tempo en toonsoort.

Yamaha MusicSoft en online streamen

Maar de GB1 Enspire ST heeft nog meer in huis. U kunt namelijk genieten van maar liefst 500 voorgeïnstalleerde piano performances in uiteenlopende muziekstijlen zoals klassiek, pop, rock, jazz en country. Dit aantal bestaat uit zowel solo- als ensemble uitvoeringen. Verbind de GB1 met externe speakers en de 5e symfonie van Beethoven vult de ruimte, waarbij de pianopartij door de vleugel wordt gespeeld. Wanneer uw favoriete muziek niet aanwezig is, kunt u deze online vanuit de Yamaha MusicSoft webwinkel aanschaffen en direct in de GB1 importeren. Ook kunt u een abonnement nemen op Yamaha Piano Radio, waarmee u toegang krijgt tot meer dan 30 verschillende kanalen, die 24 uur per dag de mooiste muziek naar uw Disklavier instrument streamen.

Draadloze bediening, inclusief silent systeem

Al deze mogelijkheden kunt u nu draadloos bedienen met uw smartphone, tablet of computer. De speciaal door Yamaha ontwikkelde app is zeer intuïtief en is geschikt voor zowel Apple als Android besturingssystemen. Overigens is deze GB1 naast de Disklavier technologie ook nog voorzien van een silent systeem. Hiermee kunt u met een gerust hart pianospelen met een hoofdtelefoon op, zonder dat uw huisgenoten of buren zich hoeven storen. Wanneer u uw hoofdtelefoon opzet, kunt u genieten van een hoogwaardige sample van Yamaha’s CFX concertvleugel.

Kortom, de Yamaha GB1 K Enspire ST is zowel akoestisch als digitaal een ontzettend inspirerend instrument, niet alleen voor de professional, maar ook voor de beginnende pianist. Zelfs als u zelf niet kunt spelen, maar wel hartstochtelijk liefhebber bent van pianomuziek, is de GB1 een ultieme uitkomst.

Naast de GB1 zijn er zijn nog 13 andere Enspire modellen verkrijgbaar; van een U1 piano tot de CFX concertvleugel. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op (tel. 038-3762954).

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Gewicht 261,0 kg
Diepte 151,0 cm
Breedte 146,0 cm
Hoogte 99,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in de showroom ja
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem ja
Schoothoogte 61,7 cm
Beslag messing
Artikelcode P042913