NU: Zomervoordeel weken | Tot wel 30% korting


Yamaha C7X PE messing vleugel

De Yamaha C7X is onderdeel van de C-serie vleugels van het merk Yamaha en is met een lengte van 227 cm de grootste van de serie. De letter C staat voor Conservatoire, de vleugels zijn dus uitermate geschikt voor professioneel gebruik. De C7X is het topmodel uit de serie en komt erg dicht bij een Concert Grand piano en wordt daarom ook wel een semi-concertvleugel genoemd. De techniek is dan ook gebaseerd op de techniek van hét vlaggenschip van Yamaha: De CFX concertvleugel. Zoekt u dezelfde vleugel, maar dan een stapje kleiner? Bekijk hier de Yamaha C3X.

Lees verder >
Oostendorp Transport (in overleg)
€ 63.774,00
€ 53.808,00
Winkel Opgesteld Direct meenemen
Wezep Niet opgesteld Thuisbezorging
Hilversum Ja, opgesteld Thuisbezorging

Meer informatie

Yamaha

Torakusu Yamaha

Torakusu Yamaha werd geboren in 1851 in Japan. Hij had grote interesse in techniek en studeerde voor uurwerkmaker. Hij kwam echter te werken bij een werktuigbouwbedrijf en werd in 1887 toevallig gevraagd om een Amerikaans harmonium, een soort orgeltje, te repareren. Torakusu Yamaha raakte zo gefascineerd door het instrument dat hij er zelf een besloot te bouwen. Vervolgens richtte hij in 1889 de Yamaha Organ Manufacturing Company op, een bedrijf wat snel groeide in productie en kennis. Tegen 1907 produceerde de fabrieken in Hamamatsu al 600 piano’s, 8000 harmoniums en 13.000 violen per jaar.

Grootste instrumentenbouwer

Toen Torakusu in 1916 overleed had het bedrijf al vele prijzen gewonnen voor de muziekinstrumenten. De oorlogsjaren waren lastig voor Yamaha; er werd tot 1947 geëist dat de fabrieken vliegtuigonderdelen produceerden. Na de oorlogen is Yamaha begonnen met het exporteren van instrumenten naar Amerika en is de groei zeer hard gegaan. Tegenwoordig is Yamaha de grootste instrumentenbouwer met een productie van 130.000 piano’s per jaar.

Lees meer over Yamaha

Accessoires
beleef
Yamaha C7X PE messing vleugel
Bekijk de video

Meer Informatie

De verschillen tussen de Yamaha C7 en de Yamaha C7X

In 2012 is de C-serie vervangen door de CX-serie. Er zijn een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd in het ontwerp van het nieuwe type. Allereerst heeft de C7X een nieuwe zangbodem gekregen. Daarnaast zijn de hamerkoppen vernieuwd: de akoestische vleugel bevat nu vrijwel dezelfde hamerkoppen als de hamerkoppen van de CFX, hét vlaggenschip van Yamaha. Dit alles heeft de klank erg verbeterd. Ook het uiterlijk is aangepast: er is gekozen voor een strak, rustig design zonder ornamenten. Dit geeft het instrument een professionele en moderne uitstraling. Voor een kleinere kans op ongelukken is een stopmechanisme op de klepstok geïnstalleerd, wat ervoor zorgt dat deze niet meer in een ongewenste positie komt. Daarnaast heeft de klavierklep een soft-close mechanisme

In onze showroom in Hilversum en in Wezep staat deze vleugel opgesteld. Kom langs en ervaar zelf de prachtige klanken van deze vleugel piano.

De ontwikkeling van de Yamaha C7X

Het Yamaha instrument is een semi-concertvleugel die uitblinkt in zijn vakmanschap. Bij de ontwikkeling van deze vleugel lag de focus op het verkrijgen van een warme, meer Europese klank. Met de overname van Bösendorfer rond 2007, een gerenommeerd Europees pianomerk, kon Yamaha profiteren van expertise en inspiratie. Als resultaat zijn er bijvoorbeeld andere snaren gebruikt dan in eerdere modellen, wat bijdraagt aan de unieke, warme klank van deze vleugel. Het klavier van de C7X speelt uiterst soepel en is van hoogwaardige kwaliteit. De toetsen zijn gemaakt van grenenhout. In het productieproces wordt het hout eerst maandenlang natuurlijk gedroogd. Daarna wordt het hout nog eens een periode gedroogd in computergestuurde klimaatkamers. Zo wordt het hout gereedgemaakt voor gebruik en gaat het decennialang mee. Het toetsmateriaal heeft een vochtregulerende werking. Hierdoor ervaart de pianist geen hinder van transpiratievocht aan de handen tijdens het musiceren.

Nieuwe zangbodem

Verschillende technieken en materialen uit de CFX concertvleugel zijn gebruikt om de nieuwe productlijn naar een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen. Allereerst heeft de Yamaha C7X een nieuwe zangbodem gekregen, die op dezelfde manier gelijmd is als de CFX. Hierdoor is de klankprojectie sterk verbeterd. Ook zijn de hamers gebaseerd op die van de CFX vleugel. Hetzelfde vilt is gebruikt, echter is het formaat van de hamerkoppen aangepast op de lengte van de C7X.

Strakke, elegante uitstraling

Naast de techniek heeft ook het meubel een nieuwe, frisse uitstraling gekregen. In het vorige model waren nog verschillende versieringen te zien; de nieuwe Yamaha C7X heeft juist strakke, elegante lijnen, die het instrument een rustigere uitstraling geven. Ook aan veiligheid is gedacht. Een stopmechanisme voorkomt dat de klepstok in de verkeerde positie wordt gezet en daarmee wordt de kans op ongelukken behoorlijk kleiner. Ook bevat de klavierklep een soft-close mechanisme.

Ervaar zelf de Yamaha C7X bij Oostendorp Muziek

U bent van harte welkom om de Yamaha C7X te komen uitproberen in een van onze showrooms. Onze deskundige specialisten staan voor u klaar om meer informatie te verstrekken over deze prachtige vleugel. Aangezien de Yamaha C7X dienst doet als onze dagverhuur vleugel, is deze mogelijk niet altijd beschikbaar in onze showroom. Om er zeker van te zijn dat de vleugel opgesteld staat op de dag van uw bezoek, kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Lees verder >

Productspecificaties

Meer informatie
Opgesteld in Hilversum ja
Gewicht 410,0 kg
Diepte 227,0 cm
Breedte 155,0 cm
Hoogte 102,0 cm
Productstatus Nieuw
Opgesteld in Wezep nee
Merk Yamaha
Garantie 10 jaar
Kleur zwart hoogglans
Aantal toetsen 88
Pedalen 3
Toetsbeleg acryl
Mechaniek Yamaha
Bevat silentsysteem nee
Beslag messing
Artikelcode P006061