Muzikale MeiMaand Voordeel tot wel 30% korting


Review Yamaha P-125

 

YAMAHA P-125 REVIEW

Yamaha is een van de meest bekende en gerenommeerde merken als het aankomt op muziekinstrumenten. En dit geldt ook zeker voor digitale piano’s. De P-serie van Yamaha is hun oplossing voor een compacte en stijlvolle digitale piano. De instrumenten in deze serie zijn perfect voor de pianisten die op zoek zijn naar een stijlvol, praktisch en betaalbaar instrument; maar niet graag inleveren op geluidskwaliteit of kwaliteit van spelen.

Yamaha P-125 specs

Deze digitale piano heeft een heel aantal features die het een geweldig en zeer veelzijdig instrument maken. Hieronder een aantal van de meest interessante features:

  • De Pure CF Sound Engine is het hart van deze digitale piano en zorgt voor de geluidskwaliteit die men mag verwachten van Yamaha-instrumenten.
  • Het Graded Hammer Standard toetsenbord biedt een zwaardere aanslag in de lage noten en een lichtere aanslag in de hoge noten, om het gevoel van een akoestische piano perfect na te bootsen.
  • Het 2-wegluidsprekersysteem van de P-125 produceert geluid in zowel opwaartse als neerwaartse richting waardoor het lijkt alsof u een akoestische piano bespeelt – waar het geluid door zowel de klankkast als de zangbodem wordt versterkt.
  • De nieuwe tafelequalizer functie (Table EQ) van Yamaha maakt het mogelijk om met simpele instellingen het geluid te optimaliseren voor spelen op een harde ondergrond als een tafel of bureau.
  • De Yamaha heeft verschillende bas- en drumtracks om over te spelen in verschillende genres en stijlen. Een geweldige tool om verschillende stijlen te oefenen of gewoon plezier te hebben met een prachtig instrument.
  • De ‘Smart Pianist’-app van Yamaha kunt u de functies van hun instrumenten bedienen met smartphone of tablet. En niet alleen bedienen: de app maakt het ook mogelijk om instellingen op te slaan, noten en akkoorden van nummers te identificeren en meer.
  • De P-125 heeft een polyfonie van 192 en beschikt over effecten als: reverb (4 types), IAC, damper resonance en sound boost.
  • Het model is in twee kleuren te krijgen: de Yamaha P-125 WH (wit) en de Yamaha P-125 B (zwart).

Luidsprekersysteem

P-125 Yamaha geluid

Het geluid van de P-125 is een reproductie van het geluid van de befaamde Yamaha CFIIIS 125cm concertvleugel. De krachtige Pure CF Sound Engine i.c.m. met het 2-wegluidsprekersysteem zorgen er vervolgens voor dat dit geluid natuurgetrouw weergegeven wordt. Bekijk hieronder de video die we gemaakt hebben voor de P-125:

Yamaha P-125 vs.

Twijfelt u tussen de P-125 en een ander instrument? Of gewoon nieuwsgierig naar meer over dit instrument? We hebben deze digitale piano vergeleken met verschillende vergelijkbare producten.

Yamaha P-45 vs. P-125
Yamaha P-121 vs. P-125
Roland FP-30X vs. P-125
Korg B2 vs. P-125
Kawai ES-110 vs. P-125

Yamaha P125B

Conclusie Yamaha P-125 review

De Yamaha P-125 is dé keuze voor de speler die zoekt naar een compact maar stijlvol instrument die een natuurgetrouw geluid biedt met verschillende functionaliteiten. De P-125 zit aan de duurdere kant van onze instaprange aan digitale piano’s; wat het een uitstekend instapmodel maakt voor de meer ervaren pianist of juist een geweldige volgende stap voor de beginnende pianist.

rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg