YDP-144 VS. YDP-164

Yamaha YDP-144 vs YDP-164

Yamaha is één van de grootste producenten als het aankomt op digitale en akoestische piano’s. In dit artikel gaan er twee homepiano’s van het merk vergeleken worden: de YDP-144 en YDP-164. Deze piano’s zijn beide onderdeel van de Yamaha Arius serie, het speerpunt van deze serie is de prijs-kwaliteitverhouding.

De Yamaha YDP-144 is verkrijgbaar in het zwart, bruin en wit. Bekijk onderaan deze pagina de actuele prijs van de YDP-144. De Yamaha YDP-164 is de uitgebreidere versie van de 144 en is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, bruin, wit en grijs. Het prijsverschil is circa €200,- tussen de twee piano’s. Maar welke van deze piano’s is voor u de beste keuze? Lees het op deze pagina!


Yamaha YDP-144 vs 164: Wat zijn de overeenkomsten?

Zoals op de afbeelding te zien is, zijn er van de buitenkant veel overeenkomsten tussen de instrumenten. Het meubel is vrijwel gelijk en beide instrumenten beschikken over 88 gewogen graded hammer en aanslaggevoelige toetsen. Wel zit er verschil in het klavier, het GH-3 klavier van de YDP-164 is van hogere kwaliteit dan het GHS klavier van de YDP-144.

Het aantal mogelijkheden van de instrumenten is ook redelijk gelijk, zo hebben beide instrumenten 2 hoofdtelefoon aansluitingen en USB to Host. Ook het aantal klanken is hetzelfde, namelijk 10 verschillende geluiden. Één van deze verschillende klanken is de Yamaha CFX concertvleugel, het vlaggenschip van Yamaha. De polyfonie van beide piano’s is 192.

Yamaha YDP-164 vs 144: De verschillen

Het grote verschil tussen de instrumenten zit in de speakers. De speakers van de YDP-144 hebben een vermogen van 2 x 8 Watt, waar de YDP-164 2 x 20 Watt speakers heeft. Zoals eerder genoemd hebben de piano’s ook een ander klavier, de YDP-164 heeft als extra een ivoren toplaag. Dit geeft extra grip tijdens het pianospelen.

Yamaha YDP-144 vs. YDP-164: Conclusie

Voor het prijsverschil zijn er relatief weinig verschillen tussen de Yamaha YDP-144 en YDP-164. Enkel het klavier en de speakers zijn verschillend. Met name de speakers maken een groot verschil in hoe het instrument klinkt. Benieuwd hoe de instrumenten in het echt klinken? Kom langs in onze showroom en ervaar de instrumenten zelf!

Winkelafspraak plannen

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
rosler
rippen
ibach
hupfeld
august forster
petrof
schimmel
bluthner
sauter
Grotrian Steinweg