Genos VS Genos 2

Genos VS Genos 2

In dit artikel vertellen wij u over de verschillen van dé workstations van Yamaha. De Genos en de Genos 2. De Genos is de opvolger van de Tyros. De Tyros serie heeft de keyboardwereld voorgoed veranderd. In 2023 zet Yamaha de revolutie voort en introduceert de nieuwe Genos 2. Maar wat maakt de Genos 2 nou zo anders dan de Genos? Onze adviseurs hebben het voor u op een rijtje gezet.

De overeenkomsten van de workstations

Op veel vlakken lijken de keyboards op elkaar. Ze zien er ongeveer hetzelfde uit en ze zijn veelzijdig in gebruik. U kunt erop pianospelen met het geluid van een echte concertvleugel, of laat u begeleiden door een band. De mogelijkheden zijn bij beide workstations eindeloos. Daarom zijn het ook zeer gewilde instrumenten wanneer u zelf aan de slag wilt en zelf unieke muziek wilt maken.

Wat is het verschil tussen de Genos en de Genos 2?

De Genos is uitgerust met het AWM (Advanced Wave Memory), dit is voor een realistisch instrument geluid. De Genos 2 heeft dit ook, maar daar is de FM-synthese nog eens aan toegevoegd (dit is geïnspireerd op de beroemde Yamaha DX7). U heeft daardoor een breder scala aan geluiden en het geeft meer aanpassingsmogelijkheden. 

De interface van Genos 2 is gebruiksvriendelijker gemaakt. Er zijn nieuwe LED's toegevoegd aan de knoppen en faders. Daarnaast is de leesbaarheid van het scherm verbeterd en zijn er nieuwe aansluitmogelijkheden zoals Bluetooth audio, USB audio, en een HDMI-poort. Ook is er een verbeterd registratiegeheugen waarbij je midi instellingen van externe instrumenten kan vastleggen.

 

Wat is het grootste voordeel van de Genos 2?

De technologie van Yamaha heeft niet stilgezeten bij dit product. U zult merken dat de Genos 2 zich echt heeft ontwikkeld ten opzichte van de Genos en de Tyros versies. Wat volgens onze adviseurs er uitspringt is het geluid. Er zijn dynamische styles toegevoegd die zich weer aan kunnen passen aan de gebruiker. Het lijkt dan alsof er een echte band met u meespeelt. Het is een bijzondere ervaring geworden. U kunt ook MIDI bestanden omzetten in Style-bestanden, dit zorgt er weer voor dat er op een unieke en flexibele manier muziek gespeeld kan worden.

Verschillende soorten styles

Er zijn diverse nieuwe styles toegevoegd aan de Genos 2, waardoor u nu over nog meer ondersteuning beschikt op uw workstation. In deze PDF vind u een overzicht van de nieuwe tegevoegde styles. De styles die in geel zijn gemarkeerd, zijn de toevoegingen aan de Genos 2. Styles zonder markering zijn beschikbaar in zowel de Genos als de Genos 2.

Conclusie

De Genos 2 is echt een verbetering ten opzichte van de Genos. De geluidskwaliteit, expressiviteit, hardware en het gebruiksgemak alleen al zijn noemenswaardig. Zowel professionele muzikanten als hobbyisten zullen goed uit de voeten kunnen met de Genos 2. Bent u al nieuwsgierig? Kom dan langs in onze showroom in Wezep of Hilversum, onze adviseurs helpen u graag verder. Wist u dat Oostendorp Muziek de Genos specialist is van Europa?